• ‘’Ze hebben het niveau van het team omhoog getrokken’’

  26 mei 2023
 • Als er een team is dat de kampioenenoptocht van morgen heeft verdiend, dan zijn het de meiden van de MO17-1. Het jeugdteam werd namelijk voor de tweede keer dit seizoen kampioen. Ook in de laatste fase werden leeftijdsgenootjes van onder andere VVSB, FC Lisse en Quick Boys ruimschoots verslagen. De verwachtingen voor de aankomende Final League zijn dan ook hoog. We spraken erover met trainer Edwin Booms.

  Edwin, hoe is het seizoen voor jullie verlopen?
  "Heel goed! We waren voor de winterstop ook al kampioen. We zijn daarna in dezelfde klasse gebleven, maar wel met een aantal andere teams. En nu zijn we ook weer kampioen. Vorig jaar hadden we nog moeite met doelpunten maken, maar door een aantal spelers hebben we dit jaar veel meer scorend vermogen. Ik moet ook zeggen dat zij echt het niveau van het team omhoog hebben getrokken. Het ging meteen beter lopen, en je ziet ook dat ze andere spelers daarin meenemen."

  "Een aantal daarvan traint al mee met het eerste vrouwenelftal, en zit zelfs op de bank. Ze zijn pas 15 jaar, dus we moeten daar wel een beetje voorzichtig mee zijn. En ik vind het toch jammer, omdat het team op deze manier uit elkaar wordt getrokken."

  Hoe hebben jullie het kampioenschap gevierd?
  "Nou, eigenlijk nog niet. Vorige week speelden we uit bij RCL in Leiderdorp, en werden we kampioen door met 2-6 te winnen. Maar we gaan het morgen (zaterdag) pas echt vieren. We moeten dan eerst spelen tegen de nummer twee. Die wedstrijd gaat eigenlijk nergens meer om, maar we willen toch het seizoen winnend afsluiten. Daarna hebben we een kampioenenoptocht op het hoofdveld waarbij we met alle andere kampioenen in de vereniging geëerd worden. Uiteraard is er daarna een huldiging. En 's avonds gaan we gezellig uiteten en bowlen met z'n allen."

  Op 10 juni is er de Final League. Wat verwachten jullie daarvan?
  "Dat vind ik lastig in te schatten. Wij moeten naar Den Haag. Dat vind ik eigenlijk wel leuk omdat we dan tegen andere teams spelen. Maar ik vind dat wij een aardig niveau hebben, dus ik heb er zeker vertrouwen in en heb er veel zin in!"