• De Verslag van de Week wordt geschreven door Erwin van der Linden. ''Ruim 45 jaar actief bezig met mijn grote passie voetbal. Van het zelf voetballen tot het meehelpen een vereniging draaiende te houden. Van leiding sportkamp, jeugdtrainer, scheidsrechter tot thans coördinator JO17 en JO19 in het  jeugdbestuur. Heel vaak rond de velden te vinden. Lijfspreuk, er is altijd wel iets te doen!''

 • Foreholte JO13-3 maakt haar koppositie geheel waar

  Vandaag 8 februari ging uw reporter naar de Elsgeest voor de wedstrijd Foreholte JO13-3 tegen onze buurvereniging Teylingen JO13-2.

  De tegenstander kwam met 11 spelers naar veld 2, waaronder 4 invallers. Het merkwaardige van deze wedstrijd was, dat het bezoekende team reeds uit de stand was gehaald. Zij zijn een klasse lager geplaatst, maar deze wedstrijd ging toch alsnog door.

  Het verzamelen in de kantine, de prikkelende wedstrijdbespreking van coach Robin, de warming up, het erbij zijn van stagiaire Melissa, eigenlijk alles in de voorbereiding, ging in een zichtbare warme en gemoedelijke sfeer. De goede interactie tussen de coach, de leider en de spelers, maakte dit team nu al bijzonder voor mij.  

  Dan om precies 10.00 uur fluit de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit en maakte de bal vervolgens haar eerste omwenteling. 

  Beide teams zichtbaar in een 1-4-3-3 opstelling. 

  De eerste minuten golft het spel op en neer. Teijlingen combineert zich veelal uit de verdediging en met een lange bal werd zowel de linksbuiten als de rechtsbuiten aan het werk gezet.

  Dan een mooie solo van Tim, die uiteindelijk besluit een schot te wagen. De bal gaat over de keeper heen en de 1-0 hangt in de touwen. 

  Nog geen minuut later een vrije trap van Vester op de bovenkant lat.

  Dan de fase waarin de rood-zwarten zich een aantal keren vrij voor de keeper Guus speelden, echter verzuimden te scoren. Paar keer net naast en een tweetal goede reddingen van Guus. De 1-1 hing in de lucht. 

  Echter binnen een tijdsbestek van 3 minuten 2 corners voor onze favorieten. Beide door Vester genomen en zowel Huub als Marc kunnen binnen tikken. 

  Met deze 3-0 fluit de scheids voor de rust.

  Opmerkelijk is daarna dat onze rood-witten al 5 minuten op het veld stonden, voordat de scheids en de tegenstander kwamen, om de 2de helft te hervatten. Honger naar de bal noemen ze dat en dat is natuurlijk niet verkeerd.

  Dan de 2de helft. Nog geen paar minuten gespeeld of Tim gaat alleen op de keeper af en scoort op een mooie wijze. De wedstrijd is gespeeld hoor je al snel uit het publiek.

  Vervolgens niet veel later een heel mooi afstandsschot van de spits van Teylingen en ja hoor hoog in het doel. Gaat de wedstrijd toch nog kantelen?

  Daar is het antwoord resoluut nee op. De kansen voor onze boys stapelden zich op en de goals konden ook niet uitblijven.

  De 5-1 door een mooie dribbel van Lucas, de 6-1 door Gijs en ook nog de binnen tikker door Lars, na een mooie actie van Peppijn, waren een perfecte afspiegeling van deze wedstrijd. Tussentijds maakte Teylingen ook de 6-2 nog door een perfecte dribbel van een van de aanvallers.

  Eindstand uiteindelijk een mooie en terechte 7-2 overwinning voor de JO13-3.

  Vandaag absoluut genoten van een leuke wedstrijd. 

  Dit is een team met goede begeleiding, saamhorigheid, combinerend daar waar het kan en een uitstekende sfeer. Met recht leuk om te kijken. Uw reporter zal dit ook zeker vaker gaan doen bij de JO13-3 !! 

  U ook !?!?!?

  Statistieken:

     Foreholte JO13-3    Teylingen JO13-2
   Corners       3  2
   Overtredingen   4  1
   Schoten op doel  13  6
   Buitenspel   6  0