• De Wedstrijd van de Week wordt geschreven door Erwin van der Linden. ''Ruim 45 jaar actief bezig met mijn grote passie voetbal. Van het zelf voetballen tot het meehelpen een vereniging draaiende te houden. Van leiding sportkamp, jeugdtrainer, scheidsrechter tot thans coördinator JO17 en JO19 in het  jeugdbestuur. Heel vaak rond de velden te vinden. Lijfspreuk, er is altijd wel iets te doen!''

  Foreholte JO17-7 doet zichzelf tekort tegen Meerburg JO17-3

  Op een zonnig Elstgeest vandaag 1 feb. de wedstrijd Foreholte JO17-7 tegen Meerburg JO17-3. Beide teams na 2 wedstrijden in de voorjaarscompetitie als middenmotor in de stand.

  Al snel na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter blijkt dat Meerburg met een 1-4-4-2 opstelling speelt en Foreholte met de gebruikelijke 1-4-3-3. Wat zal dat gaan brengen?

  De eerste 20 minuten heeft Foreholte een licht overwicht. De spelers tikken goed over en proberen alles voetballend op te lossen. Meerburg daar in tegen hanteert vaak de lange bal. In de 23ste minuut het eerste gevaar van de rood-witten. Een schot van Melvin net naast de verkeerde kant van de paal en Florian die alleen op de keeper afgaat alleen net de bal te ver voor zich uit speelt.

  Maar dan geheel tegen het beeld van de wedstrijd in, schiet Meerburg langs keeper Dennis en gaat de bal via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Niet lang daarna een mooi schot die voorlangs gaat bij het Foreholte doel.

  De rust gaat in met een 0-0 stand en op basis van het spelbeeld had geen van de beide teams recht op een voorsprong.

  De tweede helft is nog niet begonnen of de spits van Meerburg gaat alleen door, omspeelt keeper Dennis en schiet de bal richting het lege doel. Uiteindelijk tikt een medespeler de bal in het netje en lijkt het buitenspel. Echter de scheidsrechter beslist en deze keurt de goal goed. Dat is een tegenvaller zo snel na de rust.

  Nog geen 3 minuten later zet Foreholte een mooi 1-2 op aan de linkerflank. De bal wordt voorgezet en ingetikt. Echter de assistent scheidsrechter vlagt voor buitenspel. De scheidsrechter neemt het over en de goal wordt afgekeurd. De gelijkmaker laat nog even op zich wachten.

  Het veldoverwicht van Foreholte neemt maar toe en toe. Kansen kunnen dan ook niet uitblijven, echter de uitstekende keeper van Meerburg haalt 2 keer een geplaatste bal uit de kruising.

  Dan na aanval op aanval, maakt Figo een mooie actie en stelt Melvin in staat om de bal binnen te tikken, de 1-1 is er eindelijk. Opvallend in de periode na dit doelpunt is het eenrichtingsverkeer op de goal van Meerburg, met een prima en bij vlagen zeer goed combinerend Foreholte. Een terechte voorsprong hangt in de lucht in deze periode.

  Echter de ijzeren voetbalwet doet haar intrede. In een spaarzame uitval van Meerburg verwerkt Dennis een harde uithaal met een perfecte redding, alleen valt de bal helaas voor de voeten van een zwart-witte en deze tikt de bal in de lege hoek. Wat een pech!

  Maar dan de veerkracht van dit Foreholte team. Combinerend en uitstekend gecoacht door coach Arie, wederom aanval op aanval. En dan uiteindelijk toch een een mooie combinatie en weet Melvin zijn 2de en de 2-2 in te schuiven.

  Kan het dan toch nog? Neen, helaas, de scheidsrechter blaast na 5 minuten blessuretijd voor het laatst op zijn fluit en de eindstand van 2-2 gaat de boeken in.

  Gezien het spelbeeld en de statistieken doet Foreholte zichzelf te kort. Echter het combineren met elkaar, het voetballend willen oplossen, de tomeloze inzet en de leuke teamsfeer, moeten de ingrediënten zijn voor leuke aankomende wedstrijden. Dit team en haar begeleiding verdient een compliment en veel meer toeschouwers! Uw reporter is aangenaam verrast vandaag en gaat zeker vaker kijken.

  Uw reporter is aangenaam verrast vandaag en gaat zeker vaker kijken.
   

    Foreholte Meerburg
  Corners 8 2
  Overtredingen 5 3
  Schoten op doel 15 6