• De MO12-1 is voor de tweede keer dit jaar kampioen geworden. Net zoals in de eerste fase, was het talentvolle meidenteam ook in de derde fase de beste van de competitie. En zo werd er wederom taart aangesneden, medailles omgehangen en de schaal omhoog gehouden. Het maakt trainer Remon van Es niet minder trots. We belden hem op om meer te weten te komen over deze bijzondere prestatie.

  Remon, hoe verliep deze fase?
  "Het is heel erg leuk om te zien dat de meiden zich zo goed ontwikkelen. Van september tot nu zie je een enorm verschil op het veld. Dit kampioenschap is bijzonder om twee redenen. Allereerst omdat we ook in de eerste fase al kampioen waren. Maar het is tevens ook het eerste meidenteam in deze leeftijdscategorie!"

  Hoe was dat, om een nieuw meidenteam in deze leeftijdscategorie te starten?
  "Ik moet eerlijk zeggen dat het begin wat stroef ging. Foreholte liet meiden van deze leeftijd altijd met jongens meevoetballen. Maar de beslissing om tot een apart meidenteam te komen, werpt echt z’n vruchten af. De sfeer is heel erg goed. En we krijgen veel andere signalen van ouders en leiders die met veel interesse naar deze ontwikkeling kijken. En weet je wat nog leuker is? Vandaag hadden we bijvoorbeeld twee vriendinnetjes die via via mee wilden voetballen. Het heeft iets in gang gezet."

  En hoe was de kampioenswedstrijd?
  ''Tot aan de rust stond het nog 0-0. De tegenstander speelde heel defensief. Maar toen kwamen we 1-0 voor, daarna 2-0, en toen liepen we snel uit. Maar al met al was het tot het derde kwart nog heel erg spannend. Gelukkig waren alle ouders er, plus nog heel veel opa’s en oma’s. Normaal hebben we al een hele goede opkomst, maar tijdens de kampioenswedstrijd nog veel hoger. We hebben het kampioenschap gevierd met taart, een schaal en kampioensfoto!"