• Afgelopen vrijdag vond na drie jaar vertraging dan ein-de-lijk Foreholte Culinair plaats. De kavel, aangeboden door de kantinecommissie, ging eind 2019 al onder de hamer. Corona bleek echter zoals zo vaak een grote sta-in-de-weg. Maar van uitstel absoluut geen afstel. Alle 36 kopers gingen tevreden en met een zeer gevulde maag huiswaarts. We vroegen organisator Pieter van Kampen om reactie.

    Pieter, Foreholte Culinair. Wat is dat eigenlijk?
    ''Het is een kavel dat de kantinecommissie heeft aangeboden tijdens de veiling van 2019. We hebben voor 36 kopers een 5-gangen diner voorgeschoteld met twee hapjes vooraf. Het was al met al een zeer geslaagde avond. We gingen daarbij niet voor de makkelijke weg. We hebben echt ons best gedaan een complete avond met lekkere gangen voor te schotelen.''

    Hoe heb je dit aangepakt?
    ''Nou, het was een behoorlijke logistieke uitdaging! De keuken van Foreholte is fijn, maar is natuurlijk niet echt gebouwd voor dit soort diners. Het is hier en daar dus wat schuiven. We stonden bijvoorbeeld het hoofdgerecht met varkenshaas buiten op de barbecue te bereiden… in de regen wel te verstaan. Maar dat heeft ook weer zo zijn charme. Gelukkig had ik top hulp van mijn buurmannen Marcel en Sander. En ik had al veel thuis kunnen voorbeiden.''

    Wat waren de reacties?
    ''Heel positief. En het allerbelangrijkste: de bordjes waren allemaal leeg. En dat is natuurlijk een goed teken. Of we de kavel weer aanbieden tijdens de eerstvolgende veiling weet ik niet. Meer als dat zoiets zou ik iedereen adviseren te bieden!''