• Het bestuur van Foreholte wil leden en vrijwilligers graag actief op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen onze vereniging. Eens per kwartaal doen wij dit door middel van de rubriek “Waar is mijn Hamer?”.

  Wat een seizoen

  Terugkijkend op het afgelopen seizoen kunnen we concluderen dat het een bijzonder seizoen is geweest. Bijzonder:

  • Omdat we het seizoen eindelijk hebben mogen afmaken;
  • Omdat er veel van de activiteiten weer door konden gaan;
  • Omdat er weer veel vrijwilligers ‘hun’ draai moesten vinden;
  • Omdat we veel kampioenschappen (zowel jeugd als senioren) hebben mogen vieren.

  Veel van deze gebeurtenissen hebben jullie kunnen lezen op onze website en was te volgen via onze socials. Nieuw hierin is dat iedereen het mediateam kan tippen zodat we niks hoeven te missen.

  Op naar een nieuw seizoen

  We gaan ons opmaken voor een seizoen waarin we ons 90-jarige jubileum gaan vieren. Tal van activiteiten worden georganiseerd, voor alle leeftijdsgroepen verdeeld over een hele week, van zaterdag 20 augustus tot en met zaterdag 27 augustus. Het programma is hier te vinden en zal actief de komende weken worden gecommuniceerd.

  Inmiddels heeft de jeugdcommissie en technische commissie niet stil gezeten en is de voorlopige teamindeling voor de vakanties gepubliceerd. Een hele klus om in de jeugd ruim zeshonderd kinderen in te delen over meer dan vijftig teams. In de senioren hebben we tweeëntwintig teams ingeschreven. Een drukke boel dus op ons sportpark aankomend seizoen. We kunnen dan gelukkig gebruik gaan maken van een extra veld (natuurgras veld 6). We gaan deze ‘officieel’ in gebruik nemen tijdens het jubileum. Het zo gewenste extra kunstgrasveld (met verlichting) - om onder andere de trainingscapaciteit uit te breiden - verwachten we met ingang van seizoen 2023-2024 speelklaar te hebben.

  Onze selectieteams op de zondag (1e en 2e) gaan volgend seizoen op de zaterdag spelen. Dit betekent voor de betreffende teams, minder reisafstand en meer derby’s. Voor de organisatie komt er meer druk op de zaterdag en een uitdaging voor de zondag. Afgelopen maanden hebben we dit breed geïnventariseerd en kunnen we vaststellen dat we klaar zijn voor deze ‘overstap’. De aanvangstijden voor de thuiswedstrijden zijn als volgt: Dames 1 (13.00), Zaterdag 2 (13.00), O23-1 (16.00) en Zaterdag 1 (16.00).

  Bestuursretraite

  Aan het eind van het seizoen organiseren we als bestuur traditiegetrouw een ‘retraite’. Tijdens deze dag staan we stil bij onderwerpen die we uitgebreider kunnen bespreken en richting willen gaan geven de komende seizoen(en). Tijdens de recente sessie hebben we gesproken over:

  • Consequenties overstap naar de zaterdag;
  • Voortgang van onze strategische doelstellingen welke we hebben opgenomen in het verenigingsplan;
  • Verdere uitwerking en vormgeven van het (nog vast te stellen) duurzaamheidsbeleid;
  • Veel gaat goed en toch hebben we enkele aandachtsgebieden welke nu nog onderontwikkeld zijn binnen onze vereniging gesignaleerd. Deze hebben we bespreekbaar gemaakt en gekeken wat we hieraan kunnen/moeten verbeteren.

  De dag hebben we gezamenlijk afgesloten met een BBQ bij een van de bestuurders thuis. 

  Tot zover dit hamerstuk. Voordat we ons gaan opmaken voor een nieuw seizoen gaan we eerst nog genieten van een welverdiende vakantie. We zien jullie graag weer in augustus om samen ons jubileum groots te vieren.

  Persoonlijke noot:

  Inmiddels is het kamp weer terug uit Appelscha. Voor het eerst stond ik samen met Astrid ‘met een knoop in de maag’ onze zoon uit te zwaaien voor een kampweek. Een bijzonder gevoel als ouder om je kind (voor het eerst) een hele week te moeten missen. Tijdens de kampweek is steevast het gespreksonderwerp thuis ‘wat zal hij aan het doen zijn? Zal hij ons missen, wat … als’. Dat gevoel verandert in opluchting als we een glimp op de socials konden opvangen van ons kind. Ik ben in de gelukkige positie dat ik een dagje het kamp mag bezoeken. In de auto naar Appelscha toe voelde ik me als voetbalvader/voorzitter bevoorrecht dat ik mijn zoon even weer kon zien. Het romantische moment in Friesland beperkte zich tot een boks en een ‘hoi’. Hij heeft geen tijd gehad om ons te missen. Heeft de tijd van zijn leven gehad met zijn vrienden en alle begeleiders. De afgelopen dagen staat steevast Che La Luna (tiktoksong) op thuis, het kamplied van 2022. Nog 350 dagen en dan zwaaien we hem met een gerust hart uit naar Someren. Ik kan het alle kinderen van Foreholte aanraden om mee te gaan. Het is een prachtige ervaring wat je niet mag missen.