• Het bestuur van Foreholte wil leden en vrijwilligers graag actief op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen onze vereniging. Eens per kwartaal doen wij dit door middel van de rubriek “Waar is mijn Hamer?”.

  Corona update

  Sinds maart zijn er door de Rijksoverheid enkele versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. Voor jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar gelden geen beperkingen in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Ook mogen zij onderling trainingswedstrijdjes spelen. Spelers vanaf 27 jaar mogen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. We zijn blij dat we zo een grotere groep (senior)leden weer in staat kunnen stellen om te voetballen. We merken echter ook dat de geldende afspraken niet altijd nageleefd worden. De afspraken zijn: kom niet eerder dan tien minuten voor aanvang naar het sportpark en na de wedstrijd/training verlaat je direct het sportpark. Publiek is niet toegestaan. Op deze wijze kunnen we iedereen veilig laten sporten de komende periode. We rekenen op jullie en vertrouwen (nog steeds) op de verantwoordelijkheid en zelfdiscipline van onze leden, vrijwilligers en trainers.

  Vervolg bestuursberichten

  In de vorige editie hebben we stilgestaan bij de renovatie van de velden 3 en 4. Daarnaast hebben we genoten van de Foreholte Nieuwjaarsshow waarbij we een knotsgek programma voor jong en oud hebben aangeboden. De jeugd heeft in februari en maart kunnen meedoen met de ‘Foreholte Olympics’. Voor de seniorleden was er een quiz georganiseerd.    

  Ontwikkeling sportpark “In de Geest van Els”

  We zijn verheugd te kunnen melden dat het bestemmingsplan onherroepelijk is. Dit vormt de basis voor uitwisseling van velden waarbij wij als Foreholte een zesde veld zullen krijgen (één natuurgras en vijf kunstgras). Binnen enkele maanden zal er gestart worden met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken. De planning is dat we het zesde veld in de zomer van 2022 in gebruik kunnen gaan nemen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.  

  RegioCup KNVB

  De KNVB heeft voor jeugdteams de indelingen voor de Regiocup bekendgemaakt. Deze zijn zichtbaar in de voetbal.nl app. Voor de senioren volgen de indelingen nog. Zodra de coronamaatregelen het toelaten kunnen we dus regionaal starten met de KNVB Regiocup. 

  Evenementen

  Zo op het einde van het seizoen worden er doorgaans tal van evenementen georganiseerd. Dit seizoen gaan deze logischerwijs niet door. We hebben het Edwin van der Sar Toernooi weten te verplaatsen naar september en leuk om te melden is dat AJAX wederom haar toezegging heeft gedaan voor deelname. De komende weken gaan we besluiten en communiceren of het jeugdkamp kan doorgaan. Dit is afhankelijk van de versoepeling van de coronamaatregelen door de Rijksoverheid. De organisatie heeft laten weten dat nagedacht wordt over een alternatief programma  op ons sportpark, voor het geval het jeugdkamp niet kan doorgaan. 

  Afsluitend

  Tot zover dit hamerstuk. De vereniging staat in deze periode niet stil. Er gebeurt best veel en we zijn voorbereid op het moment van versoepelingen. De berichtgevingen lijken hoopvol en we kijken er naar uit dat iedereen weer kan genieten van het voetbalspelletje op het veld of langs het veld. Samenkomen in de kantine lijkt een stap dichterbij te komen, maar is nog ook ver weg. Onze sponsoren en horecaondernemers snakken naar meer (ondernemings)vrijheid. Wij leven met hen mee. Laten we er met z’n allen nog even de schouders onder zetten en de maatregelen opvolgen. Samen naar de eindstreep, naar een nieuw normaal en een nieuw seizoen.