• Ukken

 • Bij de ukken spelen kinderen die zijn geboren in het jaar 2014 of 2015. Kinderen mogen meedoen vanaf het moment dat ze 4 jaar oud zijn. Keertje proberen? Een vriendje of vriendinnetje die interesse heeft kan altijd een keer meedoen. Ze hoeven dus nog niet aangemeld te zijn bij Foreholte. Wel vooraf even melden bij de trainer. Wanneer uw kind het na 3 keer trainen nog steeds leuk vindt, dan kunt u hem of haar aanmelden via Foreholte.nl.

  Training
  - De Ukken trainen op woensdagmiddag om 16.45 uur.
  - De trainingen starten dit seizoen op woensdag 4 september!
  - We doen elke training een aantal voetbalspelletjes, waarna we afsluiten met een onderling partijtje.
  - Wanneer de training wordt afgelast, dan staat dit tijdig op de site van Foreholte. Kijk dus iedere week voor aanvang van de training op Foreholte.nl.
  - Let op: Tijdens (basis-)schoolvakanties worden er geen trainingen gegeven.

  Wintermaanden
  In de wintermaanden - januari tot half maart - wordt de Ukkentraining op woensdagmiddag in de gymzaal van het Cluster gegeven.
  Houd er rekening mee dat de trainingstijden dan kunnen afwijken!

  Kleding
  - Voetbalschoenen en scheenbeschermers zijn verplicht.
  - Aan sportshirt/broekje/sokken stellen we geen bijzondere eisen. Een clubtenue is dus nog niet nodig.
  - Bij koud weer lekker trainingsbroek en/of truitje/jasje aan.
  - In de zaal zijn gymschoenen verplicht.

  Halen/brengen
  - Ouders/verzorgers brengen hun kind naar het veld. We spelen op veld 1 (kunstgras, kurk infill).
  - Laat uw kind vooraf even plassen. Scheelt een hoop geregel tijdens de training.
  - Ouders/verzorgers halen kind op bij het veld.
  - Zorg dus dat u vanaf ca 17:35 weer aanwezig bent, want de training kan namelijk iets eerder of later afgelopen zijn.

  Tips voor ouders
  We vinden het leuk als ouders/verzorgers blijven kijken, maar blijf tijdens de training achter het hek. Ervaring leert dat de kinderen dan makkelijker in de groep blijven meedoen.

  Moedig uw kind van de kant aan, maar bedenk dat er trainers op het veld lopen waarvan ze de ‘voetbal’ aanwijzingen krijgen. Wees bewust dat de voetbalbeleving van spelertjes op deze leeftijd heel divers is. Wij vinden dat bij de ukken het spelplezier voorop staat. De één kan serieus meedoen, terwijl de ander alle vliegtuigen ziet overvliegen. Wij maken hier geen probleem van, doet u dat alstublieft ook niet.

  U kunt altijd overleggen met de trainer(s) als u aanwijzingen hebt dat uw kind het structureel niet naar zijn zin heeft. We proberen dan altijd een oplossing te vinden. Niet alle kinderen zijn hetzelfde! Voor kleine blessures is er ‘wonderwater’ aanwezig op het veld. Op een of andere manier werkt het wonderwater het beste als een van de trainers dit gebruikt, probeer dus in eerste instantie achter het hek te blijven. Bij serieuze blessures roepen we u er natuurlijk wel bij.

  Soms hebben we assistentie nodig, bijv. om mee te lopen naar de wc met een of meerdere kinderen, limonade inschenken, maar ook bij uitval vd trainers (of onverwacht hoge opkomst) tijdens de trainingen. We rekenen dan op uw medewerking.

  Het wordt wat ons betreft een leuk seizoen. Mocht u nog vragen hebben, stel deze gerust via de mail of woensdagmiddag op het veld.

  Met vriendelijke groet,

  Martin Weijers, Trainer Ukken groep
  Niels van Gent, coördinator O6 en O7
  Frank Döfferhoff, Jeugdvoorzitter
  VV Foreholte