• Eindelijk! We mogen weer! En gelijk maar tegen buurman Teylingen!

  De eerste wedstrijd na de winterstop en de laatste wedstrijd van de ‘heen’wedstrijden. Na zondag kunnen we de stand opmaken van de eerste competitiehelft. Voor Foreholte betekent het dat er zondag gewonnen moet worden, wil er getalsmatig een zeker evenwicht zijn. Op dit moment hebben zij 5 wedstrijden gewonnen, er 1 gelijkgespeeld en 6 partijtjes leverden 0 punten op. Bij Teylingen zijn die cijfers 3-4-5. Ja, ze staan wel iets lager op de ranglijst, maar het ‘gapende gat’ is slechts 3 punten, dus…

  Genoeg hierover, laten we kijken naar de prestaties. Ons eigen Foreholte schoot in september/oktober uit de startblokken en won de eerste vier wedstrijden. Daarna kwam de klad er behoorlijk in en werden er uit de laatste 8 wedstrijden nog 4 wedstrijdpunten gepeurd, uit tegen ASC en thuis tegen Concordia. Bij Teylingen was het ook geen hosanna, maar was het in elk geval gelijkmatiger: Men won eens wat, men verloor eens wat en tussendoor werd er ook nog regelmatig gelijkgespeeld. Feit is dat beide ploegen ergens in de grijze anonieme middenmoot staan.

  Zetten we de focus op de tegenstander zelf dan zien we dat Teylingen de laatste jaren noodgedwongen behoorlijk veranderd is. Ook nu zullen we ons weer gaan voorstellen aan een aantal nieuwkomers: Dani Hoogkamer (Ter Leede), Mike van der Zon (Ter Leede), Kevin Driessen (UVS), Tim Gorter (SJC) en Bilal el Karoumi (Warmunda) zijn de roodzwarte geleding komen versterken. Wessel Zonjee is er gelukkig nog wel en nu ook weer in het doel. Gek genoeg zullen we Jaap en Dirk Zwetsloot missen en ook de geblesseerde strijder Lasse van Wijk wensen we toe dat hij in de toekomst weer binnen de lijnen op De Elsgeest mag staan. We gaan er zomaar vanuit dat zij a.s. zondag langs de lijn en in de kantine wel beschikbaar zijn.

  Hoe moeten we Teylingen inschatten? Nou, zeker niet onderschatten! Na een zekere aanloopperiode heeft trainer Lagendijk er een hecht geheel van weten te maken. De wedstrijd tegen koploper Hillegom verloor Teylingen weliswaar met 5 – 1, maar tot diep in de tweede helft waren ze op z’n minst gelijkwaardig, met ook nog de beste kansen. De Sassemers hebben nog minder doelpunten gescoord dan de Voorhouters en toch zijn vleugelspitsen Pascal de Ridder en Tim Gorter voortdurend dreigend. De hardwerkende spits Sepehr Safi lijkt maar wat aan te rommelen, maar te vaak plaatst juist hij de bal in het doel. Naar achteren in de as vinden we voor zijn verdediging Dani Hoogkamer, met daarachter het verdedigende centrum Kevin Driessen en Dennis van den Nouland. Aanvoerder Van den Nouland gaat voorop in de strijd die geleverd moet worden. Als sluitpost staat Wessel Zonjee weer in zijn vertrouwde doel.

  Nou vooruit, hoewel we het vorig seizoen op die akelige novemberavond met 4 – 0 op ons kl…n kregen van Jaap & Consorten, was de enige derby in 2019 die van 27-1-2019 waarbij, door een doelpunt van Marouane el Idrissi, toch maar mooi met 1 – 0 gewonnen werd. Waren we, dankzij de KNVB, toch nog Kampioen van Teylingen 2019! Nu, in 2020, gaan we het meemaken in maar liefst drie confrontaties naar wij vermoeden. Te beginnen dus aanstaande zondag op de Elsgeest. Zoals gewoonlijk zal het spannend zijn, zal de inzet hoog zijn, maar mag ook verwacht worden dat de doelpunten duur zullen zijn. En dus, samen met onze Teylinger vrienden eerst even koffie en een broodje halen bij ‘De Vrienden’, daarna langs de lijn aanmoedigen totdat het echt niet meer helpt, dan wel de winst binnengesleept is en ten laatste nog even nabeschouwen in de kantine.

  Laten we er met z’n allen een hele leuke zondag van gaan maken…

  Foreholte – Teylingen, aanvang 14.00 uur

  Wedstrijdsponsor van deze wedstrijd, H&B Bouw, nou dan zal het wel goed komen!