• Gisteravond werd de eerste kwartfinale wedstrijd gespeeld in het kader van de Sportiff LAV Cup. In Voorhout verzuimde Foreholte Onder 23 Voorschoten’97 op verrassende wijze uit te schakelen. Het bleef bij de brilstand waardoor strafschoppen een winnaar moesten aanwijzen. Dat werd uiteindelijk de eersteklasser (2-4) en tevens tweevoudig bekerhouder.

  Net als, uiteraard logisch, Foreholte speelden ook de gasten met veel jongelingen. Diverse basisspelers kregen rust van Jeffrey Frijters en anderen vielen pas na de pauze in. De thuisploeg stelde er onbevangenheid tegenover en zeker in de eerste helft kon trainer Yavuz Guler ruimschoots tevreden zijn. Zijn ploeg nam het initiatief en kreeg voldoende kansen om Stephan van der Niet de gang naar het net te laten maken. Voorschoten’97 leed veel balverlies en liet zich een aantal keer ringeloren in de omschakeling.

  Vooral Thom Steendam stichtte gevaar, maar de puntspeler had het vizier niet op scherp of het ontbrak hem aan fortuin. Zijn kansen kwamen in elk geval voort uit prima combinaties en Foreholte liet zien vertrouwen te mogen hebben in de toekomst. De hoofdmacht bestaat uit veel spelers onder de 23 en daar zit ook nog een boel achter. Ook Boyd Slobbe was dichtbij de 1-0, maar een kopbal ging rakelings over. Pas tegen het einde van de eerste helft lieten de gasten zich in aanvallend opzicht zien via Thom Wijnalda en Bilal Kaddouri.

  De tweede helft ging aanvankelijk op dezelfde voet verder en de 1-0 hing nadrukkelijk in de lucht. Stan Spies was een paar keer kansrijk, maar de nul bleef op het scorebord staan. Ibrahim Mouchih kwam een keer gevaarlijk door aan de andere kant, maar nu liet doelman Steyn van der Plas zich niet foppen. Frijters bracht stilaan meer vaste waarden binnen de lijnen om alsnog een zege te forceren.

  Tegen het einde kregen de roodwitten het lastiger en vlak voor tijd kreeg Nassim el Khiaroui de grootste kans, maar de middenvelder schrok kennelijk van zijn vrijheid. Al met al kreeg Foreholte te weinig, maar speelde het wel met passie en had het laten zien een meerwaarde te zijn voor dit toernooi. Uitblinkers aan de kant van de thuisploeg waren Boet Ligtvoet en Koen Dofferhoff.

  Pingels moesten dus de beslissing brengen en daarin ging het twee keer fout voor de ploeg van Guler. Casper Brabander en Finn Hogenhuis misten, waarbij Van der Niet eenmaal redde. Dat deed ook Van der Plas eenmaal bij een poging van Kaddouri, maar voor het overige bleven de groengelen koeltjes vanaf de stip.

  Opvallende aanwezige was dit keer een kat op het veld. Of was het een poes? De viervoeter had niets van de spelers en baande zich een weg over het veld. Tot twee keer toe werd het spel stil gelegd, waarna Spies het wezentje achter de afrastering zette om zodoende niet te hoeven staken.

  Guler: ,,We hebben een kans laten liggen op de halve finale. In een groot deel van de wedstrijd speelden wij beter en had Voorschoten’97 het moeilijk. Helaas konden we de kansen niet verzilveren en bij strafschoppen weet je dat het mis kan gaan. Ik kan mijn ploeg echter niets verwijten en we hebben het prima gedaan.”

  Frijters deelde ook complimenten uit aan de gastheren, maar was ontevreden over zijn ploeg. ,,Weliswaar speelden wij ook met een jonge formatie, maar dat mag geen excuus zijn. We waren slordig en we speelden onrustig. We kwamen meerdere keren goed weg. Na de wissels werden we wel sterker en gevaarlijker, maar het ging allesbehalve vanzelf. Uiteindelijk wel prettig dat we de laatste vier hebben gehaald. We trachten de Cup met succes te verdedigen en hebben dus nog twee hobbels te nemen.”

  Basisopstelling Foreholte: Van der Plas, McCallum, Hogenhuis, Slobbe, Dofferhoff, B. Ligtvoet, P. Ligtvoet, Noordermeer, Turk, Steendam, Spies.

  Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, M. van der Voorst, Baaka Deegenaars, Van den Berg, J. van der Voorst, Werk, Van der Kruk, Wijnalda, Kaddouri.