• ‘Op de fiets’ naar RKDEO (een voorbeschouwing)

  5 feb 2020
 • (vroeger gingen we altijd op de fiets)

  ATTENTIE: Ook ‘de schaduwteams’ van RKDEO en Foreholte spelen a.s. zondag tegen elkaar, aanvang om 11.30 uur.

  Maar eerst…

  Mocht je de fietstocht naar Nootdorp toch ‘iets te ver’ vinden…

  Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

  De sponsor van deze bus is…     Van Gent Van der Meer Nuyens B.V.

  De eerste terugwedstrijd van de seizoensopening staat deze zondag op de speelkalender. Toen, op die 22e september, vocht Foreholte zich, niet helemaal verdiend naar een overwinning op de ploeg die de laatste jaren ook op de Elsgeest de punten zelden of nooit liet liggen.

  Foreholte en RKDEO, het zijn verenigingen die een sterke gelijkenis vertonen. Grote verenigingen met een stabiel kader en een groot contingent vrijwilligers. Doorsnee 2e klassers met ambitie naar boven. Verreweg de meeste spelers komen elkaar twee keer per jaar op een voetbalveld tegen. RKDEO heeft relatief gezien wat meer ‘voorbijgangers’, maar ja, ze zitten ook wat dichter bij de grote stad. Kijkend naar de te verwachte opstelling, dan zullen we in de as van RKDEO targetman Tommie Simonis vanuit een wedstrijd schorsing wel weer zien verschijnen. Quincy Tjaden en Haitam el Marid zullen zich ook ergens in die as aanvallend willen manifesteren. Met name als El Marid zich achter een directe vrije trap opstelt moet de Voorhouse stormbal worden gehesen. We waren hem even kwijt in de thuiswedstrijd, maar aanvoerder Rob van Hagen heeft zich inmiddels weer gemeld in de RKDEO-hoofdmacht. Als de Nootdorpers aangestuurd moeten worden, dan staat juist hij op. Daar tussendoor voetbalt Tomas Prieto dan ook nog, afgelopen jaar op grond van een cijfermatige analyse, uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Op de flanken zien we dit jaar jongelingen Fabian Pak en Irian Boeschoten aanvallen. Verdedigend zien we, afgaand op de vorige jaren, de minste herkenbaarheid, hoewel we Youni de Bruin, Sander Kuipers en zeker Izzy Rossini toch wel eerder hebben gespot.

  Met die kwaliteiten heeft RKDEO de achterstand van 3 punten na de eerste wedstrijddag ‘gewoon’ rechtgezet in de afgelopen 12 wedstrijden in een voorsprong van 3 punten op ons eigen Foreholte. De Voorhouters hebben na een dol feest op de zondagnamiddag en -avond na afloop van Teylingen de blik gericht richting de Nootdorpers. Het tweede deel van het seizoen gaat beginnen, we zijn er klaar voor!

  Terugkerend naar de eerste alinea van deze voorbeschouwing staat de ploeg uit Voorhout toch weer voor een opgave, want wij kunnen ons niet heugen dat we in Nootdorp de overwinning hebben behaald. Sterker nog, zelfs één punt zat er niet in en dus herhalen we de stelling van een klein half jaar geleden: de dag dat we met een positief resultaat naar Voorhout terugfietsen komt statistisch gezien steeds dichterbij. Oppompen dus, die banden want het is alweer een tijdje geleden dat we naar Pijnacker peddelden. Nou, die richting moeten we weer op, maar het ligt nu wel één dorpje dichterbij.