• ‘Op de fiets’ naar HMSH (een voorbeschouwing

  13 feb 2020
 • ‘Op de fiets’ naar HMSH (een voorbeschouwing)

  (vroeger gingen we altijd op de fiets)

  Maar eerst…

  Mocht je de fietstocht naar Den Haag toch ‘iets te ver’ vinden…

  Om precies 12.15 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.45 uur.

  De sponsor van deze bus is… ING

  Nou, dat wordt wel een uitdaging met die wind die we al de hele week hier in West Nederland meemaken. Kijk, op de terugweg ‘vliegen’ we terug naar Voorhout, maar de heenweg wordt wel een behoorlijke training voor het NK Tegen de Wind Fietsen 2021.

  HMSH uit! Dat is wel een hele tijd geleden dat we die wedstrijd hebben gespeeld. Hoewel HMSH zich onderaan de ranglijst van de 2e klasse C bevindt geeft dat toch een vertekend beeld. Ten eerste hebben ze maar liefst 5 punten in mindering gekregen vanuit een incident tijdens de bekerwedstrijden en ten tweede wonnen we inderdaad de heenwedstrijd, maar om nou te zeggen dat dat zo makkelijk ging…

  De vereniging en ook de ploeg heeft een Turkse achtergrond en van daaruit herkennen we wel een aantal namen die we eerst nog wel bij andere Haagse verenigingen zijn tegen gekomen. Verder zijn ze eigenlijk in 2017 weer begonnen met regulier zondagvoetbal in de 4e klasse en zijn in twee jaar ‘gewoon’ weer teruggekeerd in de 2e klasse.

  Houssain el Zeryouh bleek op De Elsgeest de meest gevaarlijke HMSH-er in een elftal dat in principe de kwaliteiten heeft om op een mooi kunstgrasveld goed combinerend op weg te gaan naar het doel van de tegenstander. In Voorhout waren we nog in afwachting of Ali Boussabon in het rood-wit zijn virtuoze spel zou komen vertonen, maar wellicht krijgen we op het veld aan de Vrederustlaan opnieuw een kans.

  Voor ons eigen Foreholte is de opdracht duidelijk. Willen we niet wegzinken in de grijze massa dan moeten we de 3 punten pakken. Makkelijk zal dat niet zijn, want zo zelfbewust spelen we nu ook weer niet in de uitwedstrijden. Mooi moment wellicht om daar de komende zondag eens een eind aan te maken.

  Komt dat even goed uit dat de wedstrijd pas om 14.30 uur begint. En als je het een beetje uitkient dan kun je nog in de luwte van de bomen langs de N44 fietsen. Zelfs als je eenmaal in Den Haag bent aangekomen dan geven de huizen wel een zekere beschutting. En dus kan het zomaar een gedenkwaardig ritje worden.