• (vroeger gingen we altijd op de fiets)

  Maar eerst…

  Mocht je de fietstocht naar Roelofarendsveen toch ‘iets te ver’ vinden…

  Om precies 12.15 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

  De sponsor van deze bus is… Plus Van Dijk

  “Waar gaan we naartoe? EMM’21? Waar komt dat ineens vandaan?”

  Ja, als je het afgelopen jaar onder een ‘voetbal’steen hebt gelegen dan zou je het gemist kunnen hebben, maar DOSR en WVC (voorheen Alkmania) zijn eindelijk samen: Eendracht Maakt Macht 2021!

  Nou, en voor wat betreft het presteren van het Roelofarendsveens vlaggenschip, lijkt dat zomaar op te gaan: Prima voorbereidingsperiode, waarin maar liefst twee keer werd gewonnen van 1e klasser ROAC ten einde de Kaag&Braassem-Cup binnen te halen, door in de beker en afgelopen zondag een (meer dan) eclatante overwinning op het (in het verleden in elk geval) zo sterke RVC’33. Nota bene op Reeuwijk-Dorp. Nee, de ploeg van trainer Koen van der Vlugt zal zondag 14.00 uur met vertrouwen aan de start staan.

  Als we de ploeg iets beter bekijken dan komen we natuurlijk nogal wat namen tegen vanuit het recente DOSR-verleden: keeper Mike vd Poel, verdedigers vd Meer, Sven Hogervorst en vd Lem, Nino Wesselman natuurlijk en vooraan Job Mooren, Job Hoogervorst en Damian Hoogenboom. Maar er zijn toch ook wel een paar nieuwe namen die EMM’21 het nieuwe elan geven.

  De Voorhouters zijn gewaarschuwd en zullen ondanks de goede onderlinge resultaten van de laatste jaren tegen DOSR uitermate op hun hoede moeten zijn voor de prille koploper in de 2e klasse C. Afgelopen zondag kwam het op De Elsgeest uiteindelijk net nog goed tegen het stugge ASC. Een apotheose die zijn weerga niet kende en die moeiteloos paste in de top 5 ‘Voorhoutse Ontsnappingen aan een Nederlaag’. Kenmerkend voor de Voorhouters, spelers en supporters, was dat ze zich van die wedstrijd alleen nog de laatste 10 minuten en het eindresultaat herinnerden, zelfs vlak na afloop. Het werd vervolgens één grote feestende bende in polonaise inclusief QR-code. Gelukkig hebben we een trainer die de beelden van de eerste 80 minuten nog wel terug zal hebben gehaald deze week.

  Daarom, het kan spannend worden, maar ook leuk! Altijd veel publiek op Roelofarendsveen. En nu zeker: de 1e thuiswedstrijd in het nieuwe tenue! Daar gaan we nog wel even aan wennen, dat rood/oranjeachtig-gele shirt met die zwarte broek… dat wordt nog even slikken.

  Voor het eerst sinds 16 februari (HMSH uit) stappen we weer op de fiets. Want ja, vorig jaar Teylingen uit daar liepen we nog wel naartoe en bij RKDEO moesten de tribunes leeg blijven. Toch maar even een afspraak maken voor ‘een kleine beurt’ deze week, inclusief banden oppompen. Aan de weg richting Roelofarendsveen is niets veranderd, aan de wind mee of tegen ook niet. Mocht je denken: “Hè, roodzwart, zit ik wel goed?” Je zit goed!