• (vroeger gingen we altijd op de fiets)

  Maar eerst…

  Mocht je de fietstocht naar Nieuw Vennep toch ‘iets te ver’ vinden…

  De wedstrijd begint om 14.30 uur! Om precies 12.45 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

  De sponsor van deze bus is…  Mondkapje verplicht!

  “Nou, best wel aardig gespeeld. Nee echt, een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Ik zal je vertellen, als het een beetje meer had meegezeten hadden we kunnen winnen! We waren voetballend de betere ploeg.”

  Maar ja… 

  Nee, de eerste keer ‘op de fiets’ leverde niet de zo gewenste punten op in de zijtassen bij terugkomst op De Elsgeest. Nu moesten we ook, na één wedstrijd al, onmiddellijk tegen de koploper. Komt dat even goed uit want een week later mogen we gelijk weer naar de koploper: DIOS!

  Nou weten we wel dat de letters “IOS” staan voor “Is Ons Streven”, maar waar hoort die “D” bij? Eerst maar even opzoeken. Oei, bij “Doelen”! En juist daarom staan ze natuurlijk ook bovenaan: twee gespeeld, zes punten, doelsaldo +5!

  Nu hoort DIOS bij de ploegen/verenigingen die wij (nog) niet zo goed kennen, hoewel? Het zal zo’n drie jaar geleden zijn dat ze, betrekkelijk onverwacht, bij ons in de bekerpoule zaten. In Nieuw Vennep gingen we er toen met een nederlaag (1 – 0) vanaf en het bekertoernooi was voorbij. En het vorig seizoen dachten we de ideale seizoensopening te hebben: thuis tegen DIOS, maar kennelijk hadden zij een identieke opvatting die wel het gewenste resultaat opleverde (2 – 5) en zo stonden we op ons eigen feestje een beetje beteuterd te kijken. Het wedstrijdverslag teruglezend komen we tot de conclusie: er wacht ons aanstaande zondag een stevige kluif daar in Nieuw Vennep. Razendsnelle, uiterst doelgerichte spelers en ook nog ‘jongens van de vereniging’.

  Voor wat betreft ons eigen Foreholte is het nog even afwachten. Na een uiterst moeizame start tegen ASC liepen we op die eerste zondagmiddag toch nog met het halve dorp polonaise over De Elsgeest, maar vorige week tegen EMM’21 wisten we dat ‘goede gevoel’ niet door te zetten. Dat betekent wel dat we een resultaat nodig hebben in de tweede achtereenvolgende uitwedstrijd. Heel veel keuze hebben we niet: aan de bak dus!

  Voor de trouwe volgers… het is even vreemd na al die jaren richting Den Haag, maar je moet a.s. zondag je fiets naar het noorden draaien. “Huh, Noord-Holland, daar kom ik nooit”, heeft geen enkele zin. Er gaat dit seizoen een hele nieuwe wereld voor je open. Lekker, windje mee, de polder in fietsen. Ze hebben bij DIOS ook ‘een Jan Schrama’, ze hebben er zelfs het sportpark naar genoemd. Nou, is dat thuiskomen of is dat thuiskomen!

  Oh ja, de wedstrijd begint (pas) om 14.30 uur, dus kijk je licht even na voor de terugweg!