Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Teylingen komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 05 oktober 2017

Ze maakten het nog even spannend met die nacompetitie, maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee. En dus spelen we ook dit seizoen weer lekker tegen elkaar. Aanstaande zondag is ie er dus al op De Elsgeest: de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de derby! Alle clichés mogen dan uit de kast getrokken worden en daarmee ook: “op welke plaats de ploegen ook staan, dit is een wedstrijd op zichzelf”.

We herinneren ons nog maar al te goed de wedstrijd van het vorig jaar: rustige, maar bewolkte, herfstdag in november. Heel veel Voorhouters en Sassenheimers langs de lijn en op de tribune. En uiteindelijk was daar Rick Brabander. Het paste allemaal in die swingende eerste seizoenshelft waarin Foreholte met goed voetbal de meeste tegenstanders op De Elsgeest zonder punten naar huis liet gaan.

Hoe zijn beide teams deze eerste seizoenshelft gestart? Nou, verre van flitsend. Teylingen verloor eerst van ROAC uit en liet daarna DSOV in de eindfase nog even langszij komen. Foreholte heeft z’n eerste uitnederlaag ook alweer in de tas zitten. Kortom, verre van verrassend allemaal.

Zijn beide teams vergeleken met het vorig jaar ingrijpend gewijzigd? Nou, de centrumspits van Foreholte is even wat anders gaan doen. Middenvelder Sten Admiraal is terug van lang weggeweest en de gebroeders Brabander zijn doorgekomen. Bij Teylingen zijn de gebroeders Zwetsloot daarentegen toch maar gebleven. Tevens kwam er een kwalitatieve injectie vanuit buurman Ter Leede middels drie basisspelers. Op papier moet Teylingen een stuk sterker worden ingeschat dan de stand op de ranglijst na twee wedstrijden doet vermoeden.

In welke week we ook zijn, we kijken altijd even cijfermatig naar de tegenstander. Welnu, Teylingen staat op de 12e plaats.

6

1

Mark van der Vlugt

Teylingen

 

1

Tom van der Vlugt

Teylingen

 

1

Raymond Dolieslager

Teylingen

Het lijstje van de topscoorders is nog klein en Wessel Zonjee heeft vier keer de bal uit het doel moeten halen.

Zo staan we (gelukkig weer) aan de vooravond van de enige echte Teylinger derby. We verwachten in elk geval een hele spannende wedstrijd. En heel veel toeschouwers!

En dus… moedig het eigen team zo hartstochtelijk mogelijk aan en laat gezeur en gezanik naar de tegenstander achterwege. Daar wordt het echt niet gezelliger door. En dan kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden!
 

Foreholte – Teylingen, aanvang 14.00 uur

Ballensponsor bij deze wedstrijd:

  • H & B Bouw, 25 jaar bewezen vakmanschap

Nou, dan moet het goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?