Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

TAC’90 komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 29 november 2018

De koploper in de 2e klasse C komt naar Voorhout. TAC’90, in meerdere opzichten een bijzondere ploeg (en vereniging). Over de vereniging gaan we het wel in de voorbeschouwing hebben als we daar eind april weer op bezoek gaan.

Dus eerst maar eens de focus op, volgens vele competitiegenoten, “de verreweg beste ploeg van onze competitie”, en even zo vaak valt “de aanstaande kampioen” te horen. Nu hebben wij in de afgelopen jaren vier keer tegen TAC’90 gespeeld en gek genoeg hebben we nog nooit van de mannen uit Moerwijk-West in Den Haag verloren. Natuurlijk gaan de Voorhouters uit alle macht proberen om die status te handhaven, maar eenvoudig zal dat niet gaan worden. Dat sluit dan aan bij die eerdere vier ontmoetingen waarin we 360 minuten voortdurend door het oog van de naald gingen, maar immer met een, weliswaar zwaarbevochten, resultaat naar de kleedkamer stapten.

Los daarvan is het bijzonder leuk om de ploeg van trainer Mario Koswal te zien spelen. Prachtige mix van kracht, snelheid en bovengemiddeld technisch vermogen met een bijzondere doelgerichtheid. Het spelplezier spat er vanaf en juist op de kunstgrasvelden kunnen de TAC-spelers zich optimaal uitleven. Binnen de ploeg zijn de sterkhouders moeiteloos te onderscheiden. Achterin leidt centrale verdediger Adem Dogan de verdediging met direct voor hem de jonge ‘box-to-box-speler’ Fernando Couvreur. De ervaren Umit Bektas is al jaren de kapitein op het middenveld met op de flanken de snelle en handige Mohammed Achalhi (vorig jaar topscoorder GDA) en de virtuoze Randall Labordus. Centrumspits Jeffrey Ramkisoen is samen met Achalhi topscoorder bij TAC’90. En ja, we krijgen de meest scorende ploeg op bezoek a.s. zondag. Achtentwintig keer lag de bal al in het ‘vijandelijke’ doel. Hier staan de daders:

6

Mohammed Achalhi

 

4

Umit Bektas

 

2

Luidjino Hojer

6

Jeffrey Ramkisoen

 

2

Fernando Couvreur

 

1

Emmanuel Ennin

4

Randall Labordus

 

2

Shibi Rojer

 

1

Eig. Doelp. RVC'33

Niet alleen de meeste doelpunten voor, maar ook nog de minste goals tegen. Doelman Nitesh Khedoe heeft de bal nog maar zeven keer uit het net gehaald. Kortom, wij kunnen de borst natmaken. Is niet erg, juist voor ons ‘liefhebbers’ valt er veel te genieten als een dergelijke ploeg op onze Elsgeest staat.

Des te leuker als onze jongens daarin ook een positieve rol kunnen spelen. Onversaagde inzet, teamgeest en concentratie zullen daarbij kernwoorden zijn.

Het laatste ‘leuke’ aan TAC’90 is dat ze nogal wat supporters meenemen. Natuurlijk, een kleurrijk gezelschap, maken nogal wat lawaai langs de lijn over van alles en nog wat binnen dan wel buiten de lijnen plaatsvindend. Soms een beetje bozig, vaak bijzonder geestig en ze gaan ook graag de dialoog aan met ons, collega’s van de tegenpartij. Helemaal niet erg, want het is allemaal behoorlijk onschuldig. Net als wij bezitten ook zij de bijzondere competentie om vanuit welke plaats dan ook moeiteloos te kunnen beoordelen of het wel of juist geen buitenspel, dan wel hands, strafschop of fopduik is: “Kaartje toch, scheids?”

En dus… samen en met z’n allen langs de lijn kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – TAC’90, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor bij deze wedstrijd:

  • Van Kesteren Schilders

Nou, dan moet het goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?