Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Nou, daar zijn ze dan. Het heeft even een paar jaar geduurd en we zijn in oktober al op bezoek geweest in Stompwijk zelf, maar a.s. zondag zijn ze weer terug. Gek genoeg hebben we in deze eeuw niet heel veel in competitieverband tegen elkaar gespeeld. In 2005 speelden we een jaar met elkaar in de 3e klasse en in het kampioensjaar 2013 kwamen ze er weer net bij, maar ja, aan het eind vertrokken we naar de 2e klasse. Nu zitten we opnieuw in één competitie. Stompwijk’92 is er in geslaagd om via de nacompetitie via twee uitzeges tegen toch gerenommeerde tegenstanders als Wilhelmus en HVV de tweede klasse te halen. Niet voor niets werd de ploeg winnaar van de Sportprijs 2018 van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

In de heenwedstrijd behaalden we een benauwde overwinning van 2 – 3, daar waar er lange tijd van de wedstrijd helemaal niets aan de hand was. Foreholte had de wedstrijd in handen. De Stompwijkers deden nadrukkelijk mee en de spitsen Ammerlaan en met name Geus roerden zich met technisch hoogstaand spel en veel vuurkracht. In het laatste kwartier had de ploeg van trainer Van Manen langszij kunnen komen, maar de Voorhouters trokken het over de streep.

Eigenlijk verwachten we dat de wedstrijd van a.s. zondag gewoon doorgaat waar ie op 21 oktober is geëindigd, maar wel vanaf 0 – 0 natuurlijk. Verschrikkelijk veel is er namelijk niet veranderd bij beide ploegen. Stompwijk’92 moet er nog steeds van alles aan doen om van de P/D-plaatsen weg te raken. Daar zijn ze overigens wel enorm mee bezig. Na een slechte 1e periode (13e plaats met 4 wedstrijdpunten) hebben ze in de 2e periode enorm gescoord! De Stompwijkers kunnen namelijk de 2e periode winnen! Als ze op 31 maart bij ROAC op het Hertogspark de winst wegslepen, dan gaan ze aan het eind van het seizoen op voor een plaats in de 1e klasse. Tenminste, als ze weten weg te blijven van die eerder genoemde 12e en 13e plaats. Want ja, daar staan ze nog wel steeds, ondanks dat meer dan goede presteren.

Kijken we nog even naar de spelers van Stompwijk’92 die een of meer doelpunten hebben gemaakt, dan zien we het volgende… de vijfentwintig doelpunten zijn door een elftal gescoord:

11

Enrico Geus

 

1

Pim v.d. Arend

 

1

Bo van Viegen

3

Dennis v.d. Linden

 

1

Rick Luiten

 

1

Bart van Boggelen

3

Nick Ammerlaan

 

1

John Onderwater

 

1

Kendrick Bol

     

1

Daniël Knijff

 

1

Joerie v.d. Salm

Keeper Jordi Bennis heeft vierendertig keer de gang naar het net gemaakt om de bal op te halen.

En dus… we gaan ze weer ontmoeten, de supporters uit Stompwijk. We gaan er vanuit dat ze met velen komen. 1: Waar moet je anders naartoe dan naar de voetbal op zondagmiddag? En 2: Reeds in de voorbeschouwing van oktober meldden we dat er nogal wat familierelaties liggen tussen Voorhout en Stompwijk. Dus we gaan ook Voorhouters zien die we al een héle tijd niet meer op het sportpark hebben gezien. Leuk! En gezellig in de 3e helft! Ja, zulke verengingen zijn we toch ook: we vieren het verenigingsleven met elkaar. En dus kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – Stompwijk’92, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor bij deze wedstrijd:

- Aannemingsbedrijf Kortekaas

Nou, dan moet het goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?