Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

ROAC komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: woensdag 24 oktober 2018

Laten we er niet te lang over doen. Elk jaar spelen we twee keer tegen elkaar. We kennen elkaar door en door…

Foreholte en ROAC, er wordt geen punt cadeau gedaan en fel gestreden tot het laatste fluitsignaal. Daarna worden de handen geschud en gaan we gezamenlijk het amateurvoetbal vieren tijdens de 3e helft, of dat nu op De Elsgeest is of op het Hertogspark. En inderdaad, dat gaat het beste met de mannen uit Rijpwetering – Oud Ade. Volg ze in de wedstrijdverslagen vanuit de andere velden en kantines of op de sociale media, het zijn liefhebbers! Ze vieren de winst of balen van het verlies, maar zien redelijk snel de betrekkelijkheid van het presteren in en gaan over tot de orde van de dag. Die ‘orde’ bestaat dan meestal uit het nuttigen van een aantal consumpties, het liefst samen met de zojuist ontmoette tegenstander en supporters van de thuisclub. Het is juist daarom dat die tegenstanders de paars-zwarte formatie zo graag ziet komen.

Zondag is er zelfs sprake van een topper in de 2e klasse C. ROAC staat na vijf wedstrijden op een onverwachte 4e plaats en die kwalificatie geldt wellicht nog wel meer voor de 2e plaats van ons eigen Foreholte. Maar hoe onverwacht ook, we willen er niet weg! Nou ja, alleen omhoog dan. Beide ploegen zijn daarnaast ook nog ongeslagen. Vooruit, een gelijkspelletje, zou je zeggen, maar dat zullen beide ploegen tot en met de blessuretijd willen voorkomen.

Alle ROAC-spelers die zondag het veld oplopen kennen we. We hopen dat Thijs van Seggelen en Martijn van Trigt zo hersteld zijn dat ze erbij kunnen zijn. Maar ook zonder deze twee sterkhouders heeft ROAC inmiddels geleerd te presteren. Vanuit een nauwelijks kansen weggevende defensie onder leiding van Mitchel Boere en Freek Heemskerk valt de ploeg met overleg aan, waarbij ook de middenvelders tot scoren kunnen komen, maar spits Dick Heemskerk het meest in de gaten gehouden dient te worden door de Voorhouters.

Zelf lijkt de Voorhoutse formatie zich langzamerhand te zetten. Het kost af en toe wat moeite maar de wedstrijdpunten stromen binnen. Na vijf wedstrijdrondes kijken we inmiddels naar de beste seizoenstart voor wat betreft ons presteren in de 2e klasse in deze eeuw. Verder is het hoopgevend en met name geruststellend dat de wisselspelers het basisteam niet minder maken, integendeel zelfs, zo bleek de afgelopen wedstrijden.

Was het zondag heel leuk om eindelijk weer eens in Stompwijk op bezoek te zijn en daar na afloop nog even met de supporters na te blijven, zo kijken we opnieuw uit naar de eerste derby tegen ROAC. We ontvangen ze graag, de mannen en vrouwen en jeugd uit Rijpwetering-Oud Ade.

En dus… het kan wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – ROAC, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor bij deze wedstrijd:

  • Huize van Wely, sinds 1922 patissier | chocolatier | glacier

Nou, dan moet het goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?