Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

ROAC komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 08 maart 2018

Ja leuk, eens per jaar komen de mannen van ROAC naar de Elsgeest en dan is het gelijk feest. Nou ja, na afloop dan, want eerst voetballen ze nog even een potje tegen elkaar en vaak gaat dat met de nodige spanning en inzet gepaard.

Maar het is weer ‘Derbydag’ op de Elsgeest. En een hele belangrijke, want we kunnen aanstaande zondag wellicht voorkomen dat het voorlopig de laatste is. Nu is daar meer voor nodig dan een eventueel positief resultaat van zondag. Het zou namelijk ook zomaar kunnen zijn dat tegenstander ROAC, mogelijk nog verschijnend in de nacompetitie, met een beetje gunstige loting ‘zomaar’ 1e klasser zou kunnen worden. De top 3 is de 2e klasse C staat wel vast, maar daaronder is ROAC zeker een kanshebber voor de vierde plaats.

Op zich levert de ploeg uit Rijpwetering-Oud Ade al jarenlang een uitermate opmerkelijke prestatie. “Ach ja, een goede lichting”, dachten we in de jaren hiervoor. Op zich is dat waar, maar er is meer, want ‘een goede lichting’ daar komt op een gegeven moment een einde aan. Bij ROAC weten ze het, op wat voor manier dan ook, voor elkaar te krijgen dat er (nog) steeds zeker zestien spelers volwaardige 2e klasse-spelers voor ROAC 1 beschikbaar zijn. Dat heeft in de afgelopen tien jaar ertoe geleid dat de ploeg van de 5e klasse naar de 2e klasse is opgestegen. In de laatste vier jaar zijn ze probleemloos in de middenmoot geëindigd en juist dit jaar maken ze een kans op ‘nog hoger’. Petje af! Steeds is er op het juiste moment weer een kwalitatieve injectie om ROAC op dit niveau te laten functioneren. Natuurlijk, de 5e klasse bestaat niet meer en binnenkort de 4e klasse ook niet meer, maar het presteren van ROAC door de jaren heen is heel opmerkelijk.

We kijken ook altijd even cijfermatig naar de tegenstander. De mannen van de trainer Hein Leliveld hebben er al vierentwintig in het vijandelijke doel neergelegd. Hier staan de ‘daders’...

15

6

Thijs van Seggelen

 

82

1

Freek Heemskerk

 

6

Martijn van Trigt

 

 

1

Rudolf Bax

 

6

Dick Heemskerk

 

 

1

Loek v.d. Star

56

2

Sam van der Geest

 

 

1

Eig. Doelp. ROAC/DOSR

Keeper Dammes van der Poel haalde er tweeëntwintig uit het net en dat geeft dus een positief doelsaldo van 2. De drie topscoorders vormen tevens de voorhoede van de paarszwarte formatie, hoewel Thijs van Seggelen zich tijdens de wedstrijd op elke positie begeeft, alleen nog net niet die van doelman. ROAC heeft al twee weekenden niet gespeeld, dus we mogen verwachten dat ze op oorlogssterkte binnen de lijnen zullen verschijnen.

Na de uitermate belangrijke overwinning op AVV Alphen is Foreholte een weekend vrij geweest. In deze week zal het fundament moeten worden gelegd voor een goed resultaat tegen ROAC. De Voorhouters hebben niet zo veel anders te wensen dan een overwinning in eigen huis. Na zondag staan er namelijk meer dan lastige uitwedstrijden te wachten in Vijfhuizen en De Kwakel. Van de ploeg en begeleiding zal dan ook het uiterste gevraagd worden om de winst te pakken. Pas dan kunnen we met enig vertrouwen ‘de redding van het vege lijf’ tegemoet zien.

Het zal geen makkelijk potje worden en daarom roepen we de Voorhoutse supporters op om de ploeg te steunen in deze uiterst lastige tijden. We staan diep in de gevarenzone. Daar kunnen we geen genoegen mee nemen! En samen met de ROAC-supporters langs de lijn kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – ROAC, aanvang 14.00 uur

Ballensponsors bij de wedstrijd:

- Plus van Dijk, Voorhout

- Huize van Wely, sinds 1922

Nou, dan zal het wel goedkomen!

 

PS.1: Derbydag zondag! En een stuk ontspannender dan die tegen buurman Teylingen. Maak het mee en vooraf aan en na de wedstrijd kom je er achter waar ‘het grote geheim’ van de ploeg uit Rijpwetering-Oud Ade ligt… Het zijn liefhebbers!

PS.2: Blijken het dit jaar ook nog ‘cupfighters’ te zijn, die van ROAC. Nadat ze, na 26 penalty’s, Voorschoten’97 (za) betrekkelijk achteloos uit de Districtsbeker knikkerden, zitten ze bij ‘de laatste 16’. Nog maar twee potjes winnen en ze gaan ‘in de schaal’ voor de ‘grote’ beker. “Feyenoord – ROAC in De Kuip” volgend seizoen, zie je het voor je? Nou, die tweeduizend in Rijpwetering-Oud Ade wel hoor!

PS.3: Ja, het kan niet op deze week. Hier volgen de links naar de beide clubliederen. Donderdagavond na de training even flink oefenen en dan horen we zondag wel na afloop welk clublied door de kantine schalt:

Foreholte: https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=6FLJnpwH0K8

ROAC: https://www.youtube.com/watch?v=NmXdE-h-38E

Dit nieuwsbericht delen?