Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Pancratius komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 05 april 2018

Zo, dat heeft best wel een tijdje geduurd. De heenwedstrijd speelden we in Badhoevedorp al in de tweede competitieronde. Een week eerder hadden we als seizoensopening Laakkwartier verslagen. Wat kon ons gebeuren tegen deze volkomen nieuwe tegenstander. Negentig minuten later gingen we met een 2 – 1 nederlaag van het veld: “Hè, hoe was dat nou mogelijk?” Nou ja, we maalden er niet, zo’n off-day kwam wel eens voor. Het optimisme van begin oktober veranderde door de maanden heen in steeds grotere zorgen voor behoud van de 2e klasse-plaats. We hebben zelfs een paar weken onderaan gestaan!

Pancratius ondertussen voetbalde zich rustig naar een plaatsje in de middenmoot. Zo staan ze nu, net in het linkerrijtje op een zevende plaats. Nee, nog niet helemaal veilig, maar met nog zes potjes te gaan zal dat wel loslopen. Kijken we nog even langer naar de cijfers, dan zien we dat ze eenenveertig keer het vijandelijke doel hebben weten te treffen. Nou ja, ze werden één keer geholpen door een onfortuinlijke speler van de tegenpartij.

2

13

Bas Pel

 

69

2

Browel Some

 

98

1

Shannon Schet

6

9

Ralf Fenne

 

 

2

Mathijs Miserus

 

 

1

Justin Ruijter

38

4

Earvin Cotfried

 

 

2

Gianni Oosterhof

 

 

1

Eig. Doelp. Pancratius/Alphen

 

4

Ritchie van Hameren

 

 

2

Dominique Sweers

       

Tegenover die eenenveertig treffers staan bijna even zovele tegengoals: veertig! Het scorend vermogen van Pancratius is dus dik in orde vergeleken bij de andere teams die bij hen in de buurt staan. Het aantal tegendoelpunten is iets te veel van het goede. Maar ja, als je gewoon meer goals maakt dan dat je er tegen krijgt, dan win je de wedstrijd.

Op wie gaan we extra letten aanstaande zondag. Nou, wat zouden we zeggen van Bas Pel. De centrumspits staat op een tweede plaats in de ranglijst van topscoorders in de 2e klasse C. Daarnaast kunnen we ons het voetballend vermogen van middenvelder Ralph Fenne nog heel goed herinneren en met name hoe hij de vrije trap achteloos in de linkerbovenhoek plaatste. En ook linksbuiten Ritchie van Hameren en middenvelder Earvin Cotfried zullen nadrukkelijk onze aandacht opeisen.

Grote vereniging hoor, dat Pancratius. Tien zondagteams, samen met zo’n vijftig jeugdteams, daar moet genoeg potentie in zitten. Een echte vereniging gelijk ons eigen Foreholte.

We kunnen en moeten ‘aan de bak’ zondag. We staan aan de goede kant van de streep, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Even vergeten dat RKDEO te sterk was afgelopen zondag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en doorgaan met de hoogst noodzakelijke wedstrijdpunten te verzamelen. De inzet en instelling zijn meer dan in orde. Op naar het doel van keeper Stijn Morsch!

En wij als supporters: op weg naar De Elsgeest. Het wordt lekker weer, waar kun je dan beter zijn dan samen met je vrienden en vriendinnen langs de lijn op het hoofdveld op De Elsgeest, want het kan wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – Pancratius, aanvang 14.00 uur

Ballensponsors bij de wedstrijd:

- Limburgia

- RO’s Barbershop

Nou, dan zal het wel goedkomen!

 

Dit nieuwsbericht delen?