Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Op de fiets naar VUC (een voorbeschouwing)

Gepost op: woensdag 09 mei 2018

Met nog drie wedstrijden te gaan zitten zowel VUC als Foreholte in een razend spannende eindfase van de competitie. Foreholte probeert het vege lijf te redden en aan de zonnige kant van de ranglijst proberen de Pinguïns eindelijk eens kampioen te worden.

Nadrukkelijk vergaten de Voorhouters in de laatste wedstrijd tegen concurrent HVV een voorschotje te nemen op prolongatie van het 2e klasserschap. VUC daarentegen won met een zakelijke instelling de topper tegen RKDEO. Daarmee bewerkstelligden de mannen van trainer Mark Moen dat de kampioenstrijd alleen nog maar moet worden uitgevochten met DSOV. VUC lijkt daarbij een iets makkelijker programma te hebben dan de roodwitten uit Vijfhuizen. Belangrijk punt daarbij is tevens dat het doelsaldo een beslissende rol zou kunnen spelen ter bepaling van de uiteindelijke kampioen. Daarin heeft DSOV een voorsprong van +1! Kortom, wij mogen zondag dan ook een tegenstander verwachten die er alles aan gelegen is om een zo gunstig mogelijk resultaat te realiseren, laat staan ons ook maar iets cadeau te doen.

De hoofdmacht van VUC ademt in alles voetbal. Na een aantal jaar bouwen lijkt trainer Moen de juiste formatie bij elkaar te hebben om een stapje hoger te kunnen gaan kijken en dat stapje zullen ze niet laten wachten tot in de nacompetitie waar ze zich reeds voor geplaatst hebben.

De ploeg kent geen zwakke plekken. Steven Verstraten is een meer dan betrouwbare doelman. Voor hem staan de stabiele centrale verdedigers Tellis en aanvoerder Guzelmansur, waarvan Jero Tellis voortdurend doorschuift en bij standaardsituaties makkelijk scoort. Op de flanken krijgen de Foreholte-voorwaartsen het lastig om de kettingen te verbreken die door beide backs worden aangelegd. In de voorhoede gaan we de topscoorder van de 2e klasse aan het werk zien: Jergo Leijdekkers. Als je even niet oplet haalt hij de bal uit het net welke hij even daarvoor heeft ingetikt. En aan de zijkanten lopen de snelle Yuri Buwalda en de voortdurend met Danny de Jel switchende Richard Versteden.

Met Danny de Jel zijn we gelijk bij de toegevoegde kracht van VUC. Tijdens de winterstop kwam De Jel de formatie van trainer Moen versterken en juist hij is een voetballer van wie je als toeschouwer (van welke club dan ook) enorm kunt genieten: Rust aan de bal, overzicht, anticipatie en ook de opstelling naar mede-, maar ook tegenspelers en de scheidsrechter zijn een voorbeeld voor een ieder en op dit niveau meer dan waard om naar te kijken. Tenslotte zijn er nog talloze middenvelders en bankzitters, zoals het ex-Wilhelmus-trio Kevin en Dennis van der Poel, de boomlange Wessel van Vliet die de ploeg moeiteloos completeren en dan vergeten we nog bijna Dominique Ariës die het volgend seizoen zelfs in de hoofdklasse bij SV Nootdorp gaat proberen. Kortom, we krijgen aanstaande zondag de meest complete ploeg van de 2e klasse C tegenover ons.

Even cijfermatig naar de aanstaande tegenstander gekeken… VUC heeft er inmiddels tweeënvijftig gemaakt en de ‘daders’ hieronder kunnen we na al die jaren uittekenen…

1

19

Jergo Leijdekkers

 

45

4

Richard Versteden

 

104

1

Guy Muller

25

6

Danny de Jel

 

61

3

Jero Tellis

 

 

1

Wessel van Vliet

 

6

Yuri Buwalda

 

 

3

Dominique Aries

 

 

1

Devin Roodenburg

36

5

Kevin van der Poel

 

 

3

Dennis van der Poel

       
 

VUC heeft verreweg de minst gepasseerde verdediging. Doelman Steven Verstraten is slechts negentien keer de bal uit het net gaan halen.

Nee, dat gaat geen varkentje worden dat zich makkelijk zal laten wassen. Laten we hopen dat zij dat wel van ons zullen denken. Op zich ligt de ploeg van Het Kleine Loo ons altijd wel. Door de jaren heen zijn de resultaten wisselend, maar wisten de Voorhouters toch regelmatig tot winst te komen. Beide ploegen gaan nou eenmaal uit van een positieve voetbalhouding. We gaan proberen een doelpunt te maken en het liefst dan we dat met z’n allen. Dat Foreholte zich noodgedwongen in het laatste halfjaar wat meer op het resultaat dan op de schoonheid moet richten zal ons door de thuisclub wel vergeven worden.

Kortom, banden oppompen en op weg naar de Hofstad. Zo ver hoeven we dit keer niet en we zijn er bekend, want we komen er al jaren. En het is heel makkelijk voorstelbaar dat we ze de komende seizoenen even niet meer tegenkomen, waar we natuurlijk alles aan gaan doen om dat te voorkomen. Nou, daar wil/moet je bij zijn, toch?

 

Dit nieuwsbericht delen?