Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Op de fiets naar Teylingen (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 01 november 2018

(deze keer gaan we zeker op de fiets)

Ja, daar is ie weer: De Derby! Hemelsbreed gezien liggen de twee hoofdvelden 1200 meter van elkaar. Op de fiets (of lopend) moet je 2 kilometer omrijden.

Juist afgelopen zondag speelden we de ‘andere’ derby tegen ROAC. Het verschil tussen de twee wedstrijden ligt ‘m in het feit dat bij de wedstrijd van ROAC het resultaat van de match volkomen onbelangrijk is voor wat betreft “hoe sta ik er na afloop in de kantine bij”. De wedstrijd van a.s. zaterdag betekent echter: “welke spelers en supporters staan redelijk comfortabel aan de consumpties en wie staan er, een beetje schaapachtig, zich te verbijten en te hopen dat het snel 27 januari wordt als de eerste revanchemogelijkheid zich voordoet op de Voorhoutse Elsgeest.

“A.s. zaterdag”? Ja zeker, twee zondagploegen sinds de twintig-, dertiger jaren van de vorige eeuw gaan als het ware ‘vreemd’ als scheidsrechter Westenbroek de wedstrijd om half zes van start laat gaan. “Zullen we eens een keertje op zaterdagnamiddag?” Nou, spannend, met name in de ambiance en dus voor wat betreft het aantal toeschouwers dat zal toestromen vanuit de beide dorpen. We gaan het zien.

De twee verenigingen kennen elkaar goed. In beide teams zijn dit jaar toch wel enkele wijzigingen. Betrekkelijk Foreholte-vreemd kwamen William van Vliet en Jelle Veenvliet de roodwitten versterken. In de oefenperiode en beginfase hebben zij zich in de Voorhoutse hoofdmacht gevoetbald. Daarnaast is spits Sam Lemmers weer terug van ‘een jaar aan de andere kant van de wereld’ en ook hij lijkt te gaan starten. Bij Teylingen heeft de trend zich doorgezet dat er een gestage instroom vanuit ‘net niet Ter Leede 1’ in de ploeg van Marc van Wonderen binnenstroomt. Dit jaar zijn het Collin Dofferhoff, Niels Rodenburg en Melle de Louw die hun voorgangers in het vorig seizoen Pascal de Ridder, Jelle Vooijs en Lasse van Wijk volgden. Sepehr Safi keerde terug van de Boshuizerkade. Ten laatste kwam Syrisch international doelman Tarek Kharboutli over van het Amsterdamse AFC. Toch kan de ‘oer-Teylinger’ zich nog met gemak herkennen in spits Zwetsloot, middenvelder Van der Vlugt en verdediger Van den Nouland. Tevens is het gemak waarmee de nieuwe Teylingers worden opgenomen in de vereniging tekenend voor de sfeer binnen de Sassenheimse vereniging.

Lange tijd was ‘gezelligheid kent geen tijd’ de enige drijfveer van de a.s. tegenstander, maar sinds trainer Van Wonderen de eindverantwoordelijkheid heeft wist hij de ambities binnen de lijnen ook de juiste richting te geven: naar boven! De laatste jaren eindigden de Voorhouters steevast boven hun concullega’s van Teylingen in de eindstand. Daar kwam het afgelopen seizoen abrupt een einde aan. De Voorhouters wisten zich ternauwernood te redden en de Teylingse formatie miste in de eindfase een plekje in de nacompetitie naar boven. In dit huidige seizoen begonnen de Voorhouters met een enorm vraagteken aan de competitie, maar Teylingen stelde, niet onterecht, dat er ‘voor de prijzen’ kon worden gegaan. Dat laatste lijkt tot nu toe een beetje tegen te vallen. Er werd logischerwijs verloren van kampioenskandidaat no. 1 TAC’90, gewonnen van Altior, maar er werd maar liefst drie keer gelijk gespeeld daar waar overwinningen binnen handbereik lagen. Afgelopen zondag werd verbijsterend verloren van DOSR. Maar in deze derby dienen wij de Teylingers, ondanks hun 10e plaats in de rangschikking niet te onderschatten. In potentie staat er een beresterk team binnen de lijnen.

 

Waar de teams zich dan ook op de ranglijst bevinden, de derby staat op zich. Het onderling verschil is geen enkele indicatie voor de uitslag van de clash. En dus ook nu vinden we daarin geen enkele houvast. Overigens eindigden de laatste twee ontmoetingen op De Roodemolen in een gelijkspel (2-2 en 0-0).

En dus, we gaan voor 100% meedoen aan het Teylinger experiment: de Derby op zaterdagavond! Klein stukje fietsen dan zijn we er al. Gezellig hoor, we zien wel hoe laat we weer terug zijn.

Dit nieuwsbericht delen?