Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Op de fiets naar TAC’90 (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 12 april 2018

Het is alweer een paar jaar geleden dat we geweest zijn, maar het was een meer dan bijzondere ervaring. De velden van TAC’90 zijn gelegen in de wijk Moerwijk-West van Den Haag. Midden tussen de bebouwing liggen drie velden en het hoofdveld is op zondagmiddag omzoomd met honderden wijkbewoners die zich, soms met het hele gezin, een middagje met voetbal, met elkaar en andere zaken verpozen: TAC’90, als functie voor de wijk!

Althans, zo was dat op 8 maart 2015. Het was prachtig voorjaarsweer en de thuisclub ging dat seizoen kampioen worden. Foreholte speelde die middag een uitstekende wedstrijd binnen die bijzondere ambiance.

Het is geen 2015 meer en TAC’90 is na een paar seizoenen eerste klasse weer terug in de tweede. Daar draaien ze een beetje wisselend mee. Op de ranglijst staan ze wat geflatteerd in het rechterrijtje, want ze moeten nog twee potjes naar een goed einde brengen, waarover later meer… Maar eigenlijk kun je stellen dat er voor TAC’90, behalve dan de spreekwoordelijke eer, niet echt veel meer te halen is. Ja, zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen, maar degraderen dan wel promoveren, dat zit er echt niet meer in. Wellicht dat je met een enorm optimistisch vermogen nog een derde periodetitel in het verschiet ziet liggen, maar dan zie je het voetballeven wel heel zonnig in.

Even cijfermatig naar de aanstaande tegenstander gekeken… TAC’90 heeft er negenendertig gemaakt. Dat is dan inclusief het eigen doelpunt van Alphen, gemaakt in de 8 – 4 thuiswedstrijd, maar exclusief de, voorlopig, zevenklapper ook tegen Alphen, maar dit keer in de uitwedstrijd. Immers, die wedstrijd is nog niet afgelopen. Op zondag 29 april mogen de mannen van TAC’90 nog even richting Alphen om de laatste drie minuten van de wedstrijd uit te spelen. Ze staan met 0 – 7 voor! Wat moet dat nou toch voor een vertoning gaan worden? Maar goed, ook de topscoorderslijst is dus enigszins vertekend. Zo heeft bijvoorbeeld El Ousrouti er al drie inliggen bij Alphen, alleen heeft het eindsignaal nog niet geklonken! En dan moeten ze een week later ook nog naar ROAC om in te halen. Tenminste, als het veld eindelijk eens een keer bespeelbaar is. Ja, bedenk het allemaal maar…:

9

9

Rafik El Ousrouti

 

54

3

Umit Bektas

 

99

1

Ilhan Senturk

18

7

Jeffrey Ramkisoen

 

72

2

Saad Rahmoune

 

 

1

Chris Offerman

 

7

Allan-Marc Engelhardt

 

 

2

Zakaria El Hadioui

 

 

1

Eig. Doelp. TAC/Alphen

40

4

Randell Labordus

 

 

2

Fernando Couvreur

       
 

Doelman Spaans is achtendertig keer de bal uit het doel wezen halen en daar zullen er op 29 april wel niet al te veel bijkomen. Afgelopen zondag leverden de mannen van trainer Mario Koswal een prima prestatie door titelkandidaat VUC op het Kleine Loo op 0 – 0 te houden met kansen op meer.

Met nog vijf wedstrijden te gaan zijn we als Voorhouters op weg naar een enorm spannende slotfase van dit seizoen. Wie had dat ooit kunnen denken aan het begin van dit voetbaljaar? Elk wedstrijdpunt wat we op welk veld dan ook kunnen oprapen is meer dan welkom in de struggle om ‘de nacompetitie naar beneden’ te vermijden. De mannen van trainer IJzendoorn werken zich een slag in de rondte, maar staan te vaak te beteuterd met lege handen na negentig minuten. De laatste twee weken konden er geen punten worden bijgeschreven, derhalve mogen we een tot op het bot gemotiveerd vlaggenschip verwachten dat vanaf eerste minuut tot aan het eindsignaal zal trachten het TAC’90 zo moeilijk mogelijk te maken.

Kortom, banden oppompen en op weg naar de Hofstad. Wie weet wordt het net zo’n mooie middag als toen vroeg in maart.

 

Dit nieuwsbericht delen?