Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar ONA (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 11 oktober 2018

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Maar eerst…

Mocht je Gouda toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is VAN GENT VAN DER MEER NUYENS B.V.

Dat is wel een hele tijd geleden dat we daar op de velden aan de Walvisstraat zijn geweest. We speelden dat seizoen tegen de ploegen in Gouda/Woerden en zo ook tegen de, volgend jaar 100-jarige!, vereniging met de van vroeger tijden zo typerende, maar ook inspirerende naam: Ontspanning Na Arbeid. Het zal een wedstrijd zijn geweest in de derde klasse. Inmiddels spelen de Voorhouters sinds 2013 in de 2e klasse. In 2016 heeft ONA 2016 de weg naar boven weer gevonden: tweemaal achter elkaar kon het kampioenschap worden gevierd en afgelopen seizoen eindigde de ploeg van trainer Theo van Eck op een hele nette 5e plaats. Statistisch gesproken gaan we dus ‘een zware kluif’ tegemoet met ons eigen Foreholte dat vorig seizoen een benauwde 11e positie scoorde. Echter, wat er is gebeurd is na 3 zondagen nog niet echt duidelijk, maar er is sprake van een duel in de top van de 2e klasse C: nummer 4 tegen nummer 2!

Omdat het al een tijdje geleden is dachten we, ook voor deze voorbeschouwing, dat we gingen kennismaken met een ‘nieuwe’ ploeg, maar wat blijkt: we (her)kennen nogal wat spelers van het huidige ONA en wel van het tweeluik in de nacompetitie ‘14/’15 tegen SV Gouda! Op 17 en 25 mei 2015 speelden Gouda en Foreholte twee alleraardigste potjes voetbal tegen elkaar, waarbij het voetballend vermogen van nogal wat Gouda-spelers bovengemiddeld was. De Voorhouters hadden de grootste moeite met de broers Anouar en Soufiane Chairi, verdediger Chalid Khouaki en topscoorder Jaouad Essanoussi. Keeper Erik van der Laan stond ook toen al tussen de palen. Uiteindelijk bleek Foreholte over de langste adem te beschikken en gingen we vanaf Gouda op weg naar de 1e klasse. Althans, dat dachten we op dat moment nog…

Nu begrijpen we dat we in deze aankomende wedstrijd goalgetter Essanoussi vanwege een langdurige schorsing nog niet binnen de lijnen zullen zien, maar wie we wel gaan tegenkomen is Mohammed Faouzi! Nog niet zo lang geleden speelde de aanvaller bij de VV Noordwijk en scoorde daar menig doelpunt en besliste belangrijke wedstrijden voor onze ‘Buren aan Zee’. Faouzi is een oer-ONA-er en een liefhebber, vandaar dat hij sinds dit seizoen weer terug is op en in ‘het oude Goudse nest’. Ten laatste menen we Georgio Petridis al eens in het elftal van de SV DONK te hebben ontmoet.

Interessante ontmoeting natuurlijk dat ONA – Foreholte. Behoudens de openingswedstrijd hebben de Gouwenaars de twee wedstrijden daaropvolgend ‘gewoon’ gewonnen. De ploeg van trainer Theo van Eck leggen veel arbeid in de wedstrijd gekoppeld aan voetballend vermogen. De Voorhouters hebben zelfs nog geen puntverlies geleden in deze nog prille competitie. De ploeg voetbalt zakelijk en als een collectief, de sfeer is optimaal. Echt op de proef gesteld zijn de mannen van trainer Bloemheuvel nog niet.

Opnieuw stappen we a.s. zondag vol optimisme op de fiets voor een mooi tochtje dwars door het Groene Hart. Als we de wedstrijdpunten in de zijtassen mee naar huis kunnen nemen is de te verwachten tegenwind op de terugtocht meer dan dragelijk.

PS.1: Kijk, wij zijn beretrots op ‘onze’ Edwin van der Sar en Rob van Dijk, maar in de kantine van ONA zal best wel iets te vinden zijn dat herinnert aan Dick van Dijk, de veels te vroeg overleden spits van FC Twente en daarna Ajax. Voor een ieder die a.s. zondag naar Gouda afreist is de volgende link een ‘must’: https://www.youtube.com/watch?v=shBORcFyaa4 Mooie beelden, niet alleen van Wembley, maar juist ook vanaf de thuisbasis van ONA aan de Walvisstraat. Laten we hopen dat we zondag ons eigen ‘Ajax-tenue’ aan mogen en dat er net zo veel toeschouwers zijn als op 12 oktober 1997

Dit nieuwsbericht delen?