Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar OLIVEO'

Gepost op: donderdag 12 december 2019

‘Op de fiets’ naar OLIVEO' (een voorbeschouwing)

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

ATTENTIE: De wedstrijd OLIVEO 1 – Foreholte 1 begint om 14.30 uur. Daarvoor spelen ‘de schaduwteams’ tegen elkaar om 11.30 uur.

Maar eerst…

Mocht je de fietstocht naar Pijnacker toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.30 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is…     Catering Bon Appetit uit Warmond !

Wij kunnen ons niet heugen dat we in competitieverband tegen elkaar hebben gespeeld in deze eeuw. Foreholte en OLIVEO vertonen als clubs een grote gelijkenis met elkaar: over het algemeen hebben ze in het verleden hun competitiewedstrijden gespeeld in de 3e en 4e klasse en ergens in deze eeuw is men voorzichtig gaan denken en spelen in de 2e klasse en dromen ze beiden vooralsnog over ‘nog hoger’.

Vorig jaar op 16 september kwam de ploeg naar Voorhout om de laatste bekerwedstrijd te spelen. Toen al werden we verrast door de voetballende kwaliteiten van de mannen uit Pijnacker en vlogen we er met een nederlaag uit. OLIVEO speelde in het vervolg van dat seizoen in de 2e klasse D richting Rotterdam en deed lange tijd mee voor de promotie naar de 1e klasse. Uiteindelijk werden ze door het naburige Hillegersberg gestopt in de finale van de nacompetitie. Maar de ambitie is er nog steeds en dit seizoen proberen ze dat via de 2e klasse C waar te maken. De ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel is een mix van jeugd en routine. In de as beschikt het team over lengte en kracht, gepaard met de snelheid op de flanken. Hoegenaamd wil de hele ploeg voetballen en het veld van OLIVEO leent zich daar ook voor, want er is sprake van een kort geschoren kunstgrasmat. In principe geen lange halen naar voren en er dan met z’n allen achter aan hollen zoals dat vroeger in dorpen zoals Pijnacker en Voorhout een beproefde speelwijze was, maar al combinerend tussen de linies de aanval zoeken op weg naar het doel van de tegenstander. In de derby tegen RKDEO werd de ploeg ook nog gesteund door een ’90 minuten lang’ zingende, hossende en schreeuwende suppottersschare. Jazeker, we kunnen de borst nat maken aanstaande zondag, maar indien Foreholte ook tot voetbal weet te komen dan kan het een vermakelijke en aangename wedstrijd worden, want ondanks alle hectiek staat sportiviteit ook in het vaandel bij Onze Leus Is Vooruit En Overwinnen.

Nou vooruit, het is een heel eind trappen naar sportpark De Groene Wijdte, maar we kunnen er ook ‘een dagje’ van maken. Vroeg weg, over de meer dan pittoreske land- en polderwegen tussen de grote steden door richting Pijnacker. Eerst even een bakje doen, wellicht met een meer dan gevulde koek en daarna om 11.30 uur het tweede aanmoedigen. Vervolgens de buspassagiers ontvangen: “ja, wij zijn er al een tijdje”, en dan kijken naar ons vlaggenschip en ze ondersteunen in het behalen van een positief resultaat. Daarna moet je wel snel weg, want anders is het maandag dat je thuiskomt. Kom op, de laatste keer van het jaar. Misschien hebben we zowel heen als terug wel wind mee.

Dit nieuwsbericht delen?