Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar KDO (een voorbeschouwing)

Gepost op: woensdag 21 november 2018

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Maar eerst…

Mocht je De Kwakel toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is AA VERHUIZERS

Na een betrekkelijk flitsende start zitten we even met z’n allen ‘in een dalletje’. Eén punt uit de laatste drie wedstrijden, twee fikse nederlagen: hoogste tijd om het momentum weer naar de Voorhoutse kant te gaan brengen. Daar hebben we dan wel even een uitdaging te verstouwen als we de komende weken KDO, TAC’90, HVV en ESTO nog op bezoek krijgen, of dat we er even langsgaan.

Dat laatste doen we a.s. zondag als we richting De Kwakel gaan. Het vorig seizoen heeft deze voorbeschouwing al veel over het nostalgisch dorpje meegegeven, maar toen ook ontmoetten we (voor het eerst) onze tegenstander KDO. Helemaal niks mis mee overigens. Sterker nog, hartstikke leuke ploeg met het zelfde soort supporters.

Is er in die tussentijd wat veranderd bij Kracht Door Oefening? Nou, wij vermoeden: helemaal niks! Een mooie vereniging die het moet hebben van de ‘eigen’ voetballers en die de aantrekkingskracht heeft om eerder vertrokken spelers weer binnen de moederschoot te verwelkomen. Kijken we naar het team dan zien we dat sterkhouders doelman Jesper Oudshoorn, middenvelder Joeri Stange en linkervleugelaanvaller Jesse Stange opnieuw aanwezig zullen zijn. We missen topscoorder Matthijs van Rijn en dreigende middenvelder Sven Vlasman, waarschijnlijk vanwege blessures. Als ‘liefhebbers’ vinden we dat jammer, want net als vorig jaar spelen we graag tegen een compleet KDO. Overigens zagen we toen ook al dat trainer Raymond de Jong de aanstormende jeugd een plek wist te geven in het vlaggenschip van De Kwakel.

Gaat het bij de Voorhouters de laatste weken wat minder, het team van De Jong presteert wisselend. Zo staan ze met één punt achterstand op ons eigen Foreholte op een keurige 5e plaats, maar is het tegelijkertijd ook KDO dat hekkensluiter GDA in een thuiswedstrijd met de tot nu toe enige drie behaalde wedstrijdpunten er vandoor liet gaan.

SV KDO, een vereniging waarin we heel veel van onszelf herkennen en waar dus ook de vrijwillig- en gemoedelijkheid hoogtij viert.

Opnieuw stappen we a.s. zondag vol optimisme op de fiets voor een mooi, maar pittig tochtje. Het zou zomaar kunnen dat we met een straffe noordooster tegen de wind in moeten trappen. In de hoop dat die windrichting in de daaropvolgende negentig minuten niet verandert, peddelen we ‘als een zonnetje’ weer terug naar Voorhout, hopelijk met een resultaat in de zijtassen. Mooi hoor, zo’n ritje langs de Westeinder. Wanneer komen we daar nou? Precies, laten we voorlopig nog maar even tegen KDO blijven spelen…

PS: Mocht iemand nog in het bezit zijn van winnende KDO-loten met het stempel “25 maart 2018”, gewoon meenemen, wisten wij veel dat we die ergens midden in het dorp moesten inleveren om al die eieren op te halen terwijl onze jongens met de moed der wanhoop de 1 – 1 over de negentig minuten probeerden te brengen.

Dit nieuwsbericht delen?