Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar HVV (een voorbeschouwing)

Gepost op: woensdag 05 december 2018

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Maar eerst…

Mocht je het Benoordenhout in Den Haag toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is PODIUM MOBILIS

Een jaar geleden, op 3 december 2017 speelden we vanuit een geheel andere context tegen elkaar. HVV en Foreholte waren op dat moment reeds bezig om ‘degradatievoetbal’ te spelen en daar paste het natuurgrasveld van de Diepput moeiteloos bij. In een draak van een wedstrijd hielden de ploegen elkaar angstvallig in evenwicht en had een schriftelijke overeenkomst vooraf een veel beter alternatief geweest, waarna we onmiddellijk aan de bitterballen hadden kunnen gaan. Beide elftallen sleepten zich nog een half jaar lang door de competitie, waarbij de Voorhouters zich in de laatste wedstrijd wisten te redden en HVV ergens diep in juni de allerlaatste reddingsboei grepen middels een overwinning op RVV Blijdorp.

Hoe anders staan de vlaggen er nu bij! Zowel HVV als Foreholte hebben zelfs in de voorbije weken nog wel de koppositie van deze 2e klasse C ingenomen: er is sprake van een duel in het linkerrijtje, een topmatch onder TAC’90. Héél opmerkelijk allemaal. Binnen beide ploegen zijn wel enkele mutaties, maar nou ook weer niet van die schokkende waar vanuit je een dergelijke revival mocht verwachten. Ja, bij HVV staat er een ‘nieuwe’ jonge keeper op doel: Tim Nagtegaal, maar dat is het dan wel. De gebroeders Janssen vormen nog steeds het centrale verdedigingsduo, Luc Coenraadts heeft zijn basisplaats doorgezet, Joppe van der Bruggen is nog immer de stuwende en scorende nummer 10 en Jaap Donker en Tommie Steens vormen de aanval. Helaas even niet meer met Stefan Roos die met een hamstringblessure tandenknarsend langs de kant staat. Voor hem is de jonge en bijzonder rappe en hardwerkende Lee Willoughby ingebracht. Daarmee zijn we gelijk bij ‘de hand’ van trainer André Wetzel. Juist hij heeft de verjonging binnen HVV 1 doorgezet en ‘op de bank’ bevinden zich nog enkele (net niet meer)tieners. En vandaar ook dat juist trainer Wetzel wekelijks door de ‘analisten’ van Haaglandenvoetbal TV wordt ge(n/r)oemd voor wat betreft het opmerkelijk presteren van HVV: “hij heeft de juiste snaren geraakt”.

Zo in de donkere dagen van december stappen we a.s. zondag weer op de fiets voor een mooi tochtje. We kunnen zelfs door de duinen: Noordwijk-Katwijk-Scheveningen en dan richting Van Alkemadelaan. Leuk hoor!…

Dit nieuwsbericht delen?