Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Op de fiets naar HVV (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 30 november 2017

Hè, we gaan toch met de bus (zie bericht website)? Ja, dat klopt ook wel, maar om nou niet te veel verwarring te veroorzaken houden we de traditionele aankondiging van de voorbeschouwing op de wedstrijd van zondag maar aan. Juist HVV is de club waar je, wanneer je het smeedijzeren hek bent gepasseerd, overweldigd wordt door de voetbalhistorie en de daarbij passende nostalgie. Figuurlijk gesproken dus ‘pet af’ bij binnentreden. Respect voor het roemrijke HVV-verleden, waarbij het ‘1-ster sierende shirt’ meer dan symbolische waarde voor de dragers dient te hebben. Tussen 1891 en 1914 werd HVV tien keer landskampioen en zij zijn daarmee na het traditionele trio Ajax, PSV en Feyenoord de vierde club van Nederland!

Hoe mooi is het dan niet dat Foreholte en HVV elkaar in de competities regelmatig tegenkomen. In de eerste aflevering van dit seizoen staat er ook gelijk al veel op het spel. Beide ploegen worstelden zich door de eerste periode en na de eerste wedstrijd van de nieuwe periode nemen HVV en Foreholte beide nacompetitieplaatsen in. Er staat dus nogal wat op het spel, terwijl er na aanstaande zondag nog wel zestien wedstrijden moeten worden gespeeld.

Even cijfermatig naar HVV gekeken… Zogezegd, HVV staat een plaatsje hoger dan Foreholte op de ranglijst. De Hagenaars hebben tot nu toe dertien keer gescoord. Opmerkelijk genoeg zijn er maar vier doelpuntenmakers, waarvan twee “Japen” het leeuwendeel voor hun rekening hebben genomen…

5

5

Jaap Akerboom

HVV

 

5

Jaap Donker

HVV

35

2

Luuk Coenraadts

HVV

58

1

Joppe v.d. Bruggen

HVV

 

Doelman Daniël Voskamp (wie anders?!) heeft wel al zevenentwintig keer de bal uit het doel moeten halen. HVV-ers komen niet zo maar aanwaaien en gaan ook niet zo maar bij een andere vereniging spelen. Voskamp bijvoorbeeld speelde al 351 keer voor de Kroonleeuwen, aanvoerder Jaap Akerboom staat aanstaande zondag voor de 259e keer binnen HVV 1. Met deze geelzwarte ‘dino’s’ vergeleken is topscoorder Jaap Donker (91) een groentje. Hoewel? Fabian van Bommel (7) en Stanley Harkink (9) zijn pas dit seizoen binnen de lijnen gekomen. We herinneren ons nog maar al te goed de broertjes Marnix en Cedric van der Gun die het voetballend hogerop zochten, echter zonder het sportcomplex De Diepput uit het oog te verliezen.

Weliswaar vanuit een geheel andere context herkennen wij die honkvastheid wel. Foreholte 1 bestaat uit Voorhouters, of ‘inmiddels Voorhouters’. We willen op zondagmiddag twee uur voor een goed gevulde tribune spelen met extra attractiewaarde van de zone in de hoek van de kantine. Het zomaar hoppen van club naar club, daar gruwen we van. Wil je hoger, dan wensen we je alle goeds en zwaaien we je uit: Tot ziens!

Wedstrijden tussen HVV en Foreholte zijn meestal spannend en altijd op het scherpst van de snede. We herinneren ons maar al te goed de ‘7 minuten plus blessuretijd’ waarvoor we op een mooie zondagmiddag nog even terug moesten om de eerder gestaakte wedstrijd toch nog tot een goed einde te brengen. Hoewel goed? Zonder punten ‘fietsten’ we weer terug.

Kortom, het is al weer drie weken geleden Dus oppompen die banden. Een mooi tochtje door de duinen. Bij Scheveningen even links en dan kom je er vanzelf langs: het prachtige Benoordenhout.

Dit nieuwsbericht delen?