Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar HVV

Gepost op: donderdag 28 november 2019

‘Op de fiets’ naar HVV (een voorbeschouwing)

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Nou, voorlopig zitten we met ons eerste in ‘de wachtkamer’. Dit in tegenstelling tot onze opponent van aanstaande zondag. HVV heeft nog geen wedstrijd verloren en staat op een keurige 3e plaats. De ploeg van trainer André Wetzel is de laatste twee jaar opmerkelijk gegroeid en het aardige is dat hebben ze met elkaar en voor elkaar gekregen. Want zulke geweldige mutaties zijn er de afgelopen jaren niet geweest in de ‘koninklijke’ hoofdmacht. Zeker, aanvaller Boris Gorlee is een nieuwe ster aan het geelzwarte firmament, maar de rest… Nog steeds staat Daniël Voskamp op doel, af en toe afgewisseld met de bij ons ook al bekende Tim Nagtegaal. In de stevige achterhoede zijn op de flanken Fabian van Bommel en mogelijk Chonghi Tjin-Asjoe beschikbaar met daartussen een niets ontziend centrum van de gebroeders Diederik en Ernest Janssen, die in standaardsituaties ook nog voor het nodige gevaar voor de goal van Matthijs Guijt kunnen zorgen. Joppe van der Bruggen als jongeling al bijna routinier op het aanvallende middenveld (afgelopen zondag zelfs op de bank) met in zijn buurt Tommie Steens en helemaal voorin vinden we nog steeds Jaap Donker. Buiten het feit dat er met trainer Wetzel een veel prestatievere wind is gaan waaien over de Diepput, lijkt er ook steeds meer de juiste mix tussen routine en druistig talent binnen de lijnen te staan van het overigens meestal abominabele hoofdveld van HVV.

Binnen die omstandigheden gaat ons team onder leiding van trainer Frank Bloemheuvel proberen om in het Benoordenhout een resultaat binnen te slepen. De afgelopen jaren hebben geleerd dat wedstrijden HVV – Foreholte uitermate spannend zijn, op het scherpst van de snede worden uitgevochten, vrijwel altijd eindigen in een gelijkspel en dat als je mooi voetbal wilt zien je beter naar een andere wedstrijd kunt gaan fietsen.

Na al die nederlagen van de afgelopen weken stappen we misschien wat somberder op de fiets, maar kom op, we zijn niet voor niks doorgewinterde supporters. Het is een mooi tochtje, met name als je door de duinen fietst, bij de Watertoren wel links aanhouden. Op de terugweg wordt er op dit moment wind tegen verwacht, maar met een resultaat in de fietstassen trappen we daar gemakkelijk doorheen.

Dit nieuwsbericht delen?