Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar GDA (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 27 september 2018

(Vroeger gingen we altijd op de fiets)

Maar eerst…

Mocht je Loosduinen toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is HOEK HOVENIERSIn het vorige seizoen meenden we dat we eindelijk wel eens een resultaat zouden kunnen halen tegen het Loosduinse GDA, al was het maar één punt. Opnieuw echter kwamen we er achter dat deze veronderstelling nog immer door GDA naar het rijk der fabelen kon worden verwezen. Sterker nog, de ploeg van trainer Sari wist zich zelfs, mede door onze 6 wedstrijdpunten, naar een nacompetitieplaats voor de 1e klasse te voetballen. In Reeuwijk-Dorp liep dat vervolgens uit op een kleine nederlaag tegen de thuisploeg RVC’33 en vanuit dat feit én onze late redding komen we elkaar ook dit seizoen weer tegen.

Wedstrijden tussen GDA en Foreholte kenmerken zich vooral door het feit dat de match in evenwicht lijkt te zijn en werkelijk alle kanten op kan, maar gaandeweg de tweede helft blijken de mannen uit Loosduinen toch de weegschaal hun kant op te kunnen laten doorslaan. Zo verschrikkelijk opvallend was het presteren helemaal niet het vorig seizoen en toch ontmoeten wij a.s. zondag de ploeg die na de promovendi en RKDEO (die nu even richting Rotterdam moet voetballen) vorig jaar het hoogst in de eindstand is geëindigd, dus met enige schroom en zeker respect mogen wij sportpark Madestein wel betreden.

Wat voor een GDA gaan we dit keer ontmoeten? Hoewel de vereniging aan de rand van Den Haag in Loosduinen voetbalt ontkomt het niet aan de jaarlijkse Haagse spelerscarrousel. Dat betekent zomaar dat de top 3 van de GDA-topscoorders, Achalhi, van Toor en v. Alphen (26 doelpunten samen!), alweer bij andere verenigingen speelt. Gelukkig zijn er ook een aantal blijvers die we kennen en herkennen, zoals de middenvelders Dennis Boateng, Mark Okhuizen en Gokhan Sensoy. Maar tevens zijn er legio nieuwe spelers aangekomen waarbij we met name Bayram Sarlikan (BMT) nog het meest herkennen. Daarnaast was trainer Abdullah Sari gelukkig in staat om maar liefst vijf jeugdspelers te laten doorstromen naar de GDA-selectie.

De Voorhouters speelden afgelopen zondag een lastige openingswedstrijd tegen een uitermate stugge tegenstander. Pas toen de ploeg van trainer Bloemheuvel met z’n tienen kwam te staan werden de acties effectiever en voetbalde en vocht de ploeg zich in ondertal naar een verdiende overwinning.

Opnieuw stappen we a.s. zondag vol optimisme op de fiets voor een mooi tochtje Wassenaar-Scheveningen-Loosduinen. Opnieuw hopen we op een resultaat. Eén punt zou al ‘oneindig’ veel meer zijn dan dat we ooit gehaald hebben, maar ja… In elk geval de banden oppompen, want die zullen na al die maanden wel wat aan de zachte kant zijn.

 

Dit nieuwsbericht delen?