Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Op de fiets naar GDA (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 12 oktober 2017

We komen er niet zo vaak en het is alweer een paar jaar geleden, maar dat neemt niet weg dat we er wel naar uitkijken hoor: Sportpark Madestein! Je denkt: “Daar gaan we weer, voor de eerste keer dit seizoen naar Den Haag, maar in feite zit je net over het randje van de Hofstad en waarderen ze het waarschijnlijk enorm dat je het a.s. zondag over Loosduinen hebt. Over de betekenis van de afkorting van GDA gaan we het dit keer niet hebben, maar een verwijzing naar de voorbeschouwing van februari 2014 is hiervoor een aanbeveling.

Hadden we net twee wedstrijdjes tegen ze gespeeld (en verloren), waren we ze alweer kwijt. GDA promoveerde in 2014 via de nacompetitie naar de 1e klasse. Vervolgens bivakkeerden ze twee jaar daar in ‘het rechterrijtje’ en toen kwamen ze weer terug naar de 2e klasse, waar ze, net als wij, ook wel thuishoren. Vorig jaar hebben ze nog wel een poging gedaan om weer op te stijgen, maar bij die nacompetitiepoging is het gebleven.

Even cijfermatig naar de aanstaande tegenstander gekeken… Dit jaar is GDA nog ongelukkiger het seizoen gestart dan ons eigen Foreholte. Eén enkel punt heeft de formatie van nieuwe trainer Sari tot nu toe gehaald. Ze staan daarmee gedeeld laatste, maar ja, we zijn net ‘onderweg’. De topscoorders tot nu toe zijn:

12

1

Mohamed Achaihi

GDA

 

1

Rayvano van Alphen

GDA

 

1

Nabil Banli

GDA

 

Doelman Bas van Zee is zes keer de bal uit het doel gaan halen, maar laten we ons alsjeblieft niet op voorhand rijk gaan rekenen, we zijn nog maar net begonnen!

Feit is wel, we (Foreholte en GDA) ‘staan er niet bij’ en moeten het voorlopig doen met een plaats in het rechterrijtje. Bij beide ploegen ‘schuurt’ dat, zo ver is wel duidelijk. Kortom, aanstaande zondag is een uitgelezen mogelijkheid om daar ‘iets’ te doen. En gelijkspel is leuk, maar opschieten doet het niet.

Kortom, banden oppompen en vanuit Voorhout de bordjes “Loosduinen” gaan volgen. Als je denkt: “we gaan te ver.” Nee, daar is het!

PS: De aanrader, zodat je a.s. zondag in de kantine van GDA een beste beurt kan maken (uit feb.’14): https://www.foreholte.nl/Nieuws/GDA-1-komt-naar-De-Elsgeest-(een-voorbeschouwing)

Dit nieuwsbericht delen?