Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar DOSR (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 07 februari 2019

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Maar eerst…

Mocht je Roelofarendsveen al te ver vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is Plus Van Dijk

De terugwedstrijd van de openingswedstrijd van het seizoen. Als we daar nog even op terugkijken dan zien we tussen onze oogharen door een glad veld vanuit de gestaag vallende regen en in een lastige, maar spannende, wedstrijd Foreholte met enig fortuin winnen vanuit een kopbal van William van Vliet. Met de Voorhouters is het nadien meer dan redelijk gegaan, althans als je dat afzet tegen het voorgaande seizoen. Aanstaande tegenstander DOSR heeft een lastiger seizoen. We meldden het al een half jaar geleden, een aantal sterkhouders waren (voor even) verdwenen en trainer Marcel Vondeling moest daardoor wel heel snel een aantal jonge spelers inpassen in een verder uitermate geroutineerd en stabiel elftal. Een compleet nieuwe voorhoede dat gaat je niet zo maar af. Natuurlijk kon DOSR met vertrouwen terugvallen op de aanstormende jeugd en de ‘op de deur kloppers’ vanuit DOSR 2, maar zo crescendo als het de jaren daarvoor ging, dat konden ze niet verwachten.

Even cijfermatig naar DOSR gekeken. In de veronderstelling dat we gewoon volgend jaar weer naar DOSR gaan, bevinden ze zich op dit moment op een 9e plaats. De ruime winst uit op Stompwijk van afgelopen zondag was in dat kader een hele belangrijke. Negentien doelpunten zijn er gemaakt. Hieronder staan de daders:

4

Nino Wesselman

 

2

Job Hoogervorst

 

1

Dave Fennes

4

Damian Hogenboom

 

1

Mark van Diemen

 

1

Guido v.d. Meer

4

Job Mooren

 

1

Sow Alagie

 

1

Jasper v.d. Haven

 

De vijfentwintig tegendoelpunten passen ook wel als je het afzet tegen de meeste ploegen die in de buurt staan, maar echt blij zullen doelman Mike van der Poel en z’n verdedigers er niet mee zijn.

Altijd aardig om degenen die zijn uitgevlogen (naar buur-club Noordwijk) enigszins te volgen. Nou, zowel Julian Dobbe als keeper Mike van Vliet zien we bij Noordwijk 1 (nog/net) niet doorbreken, hoewel doelman Van Vliet startte de afgelopen twee zaterdagen in de Noordwijkse basis.

Maar goed, Foreholte krijgt a.s. zondag te maken met topscoorders Damian Hogenboom, Nino Wesselman en Job Mooren. Hoewel spits Dave Fennes weer terug is van een hele tijd blessureleed, bleef Mooren de puntspeler bij DOSR en lijkt Fennes de aanval onmiddellijk daarachter te ondersteunen.

Nou kan het allemaal wel wezen, maar we komen natuurlijk voor de punten. Dat zal in meerdere opzichten niet eenvoudig zijn. We weten: het kan spoken in de Veen! DOSR uit, altijd lastig. En de laatste keer dat we daar een resultaat haalden is ook alweer drie-en-een-half jaar geleden. Neem daarbij ook nog even in ogenschouw dat de roodgele formatie dit seizoen pas één keer verloren heeft op eigen veld en dan weet je: we gaan een echte wedstrijd tegemoet.

Hadden we het nou net over die “vertrouwde gezichten”? Nou, die staan natuurlijk ook langs de lijn. We kunnen ze uittekenen. Leuk om ze weer te ontmoeten: ieder z’n eigen cluppie, beetje dollen, “buitenspel! Welnee, man”, het hoort er allemaal bij. En na afloop na een paar consumpties: “Tot volgend jaar. Dat hopen wij ook!” En dus stappen we a.s. zondag weer op de fiets voor een mooi, maar kort tochtje. Op tijd in de remmen knijpen want anders denk je: ROAC? Daar spelen we vandaag toch niet?

Dit nieuwsbericht delen?