Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Op de fiets naar ASC

Gepost op: donderdag 26 september 2019

‘Op de fiets’ naar ASC | Voorbeschouwing

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Nu is de ‘tussen haken toevoeging’ dit keer een overbodige, want ja… ASC! Dat kunnen we zelfs lopen. Ze hebben het ons zelfs heel makkelijk gemaakt. Moest je vroeger nog even goed bedenken welke zijstraat je nu eigenlijk precies moest inslaan vanaf de Warmonderweg en kon je hopeloos verdwalen in het onnavolgbare stratenplan van Oegstgeest Centrum, dit keer hoeven we eigenlijk alleen de vaart maar af te peddelen, klein stukje rechts en dan voor het zwembad links het kleine paadje insteken. Nee, dat kan weleens heel druk gaan worden a.s. zondag op het ‘bijna nieuwe’ sportpark van onze gastheren.

Alle reden natuurlijk ook voor een flinke Voorhoutse opkomst. Het is al tijden geleden dat we tegen de roodzwarte formatie in competitieverband hebben gespeeld. We gaan het nieuwe spul bekijken en we gaan het ook opnemen tegen enkele oud-Foreholtenaren onder leiding van ‘onze’ Mohammed Bougrine. Ja, en verder kennen we naast Jelmer, Oscar en Lucas eigenlijk geen enkele speler van de ploeg die na een jarenlang verblijf in de lagere klassen dit jaar opgestegen is naar de 2e klasse C. Dus gaan we ook in hoge mate opnieuw kennismaken, met spelers, bestuur, supporters en vrijwilligers van ASC. Nou, als er op Sportpark Overveer de zelfde sfeer hangt als destijds op het veld aan de Duivenvoordestraat dan zal het allemaal wel goedkomen.

Kijkend naar de seizoenstart van de Oegstgeesters, dan lijkt de 5 – 1 nederlaag bij titelkandidaat Hillegom fors, maar vanuit de verslagen komt op grond van het ASC-presteren van afgelopen zondag een optimistische kijk naar voren voor het vervolg van de competitie, te beginnen tegen ons eigen Foreholte. De Voorhouters wonnen hun eerste competitiewedstrijd thuis tegen RKDEO. Dat ging zeker niet van een leien dakje, en dat had ook niemand verwacht. In de eerste helft was het veldspel overtuigend en was de voorsprong met de rust meer dan verdiend. In de tweede helft moesten de mouwen worden opgestroopt en ook nog alle zeilen worden bijgezet, maar de consumptie na de 3 – 2 overwinning smaakte meer dan best.

Natuurlijk zullen de mannen van Frank Bloemheuvel ook zondag ‘hun stinkende best’ doen. We spelen weer eens op natuurgras en dat is altijd even wennen. En we spelen tegen ASC: Achttienhonderdtweeënnegentig! Dus we komen met respect, maar ook voor de punten!

Nou, kom op, voor de eerste keer dit seizoen. Even de banden oppompen en mocht je toch onderweg pech krijgen: fiets op slot aan een boom en rustig doorwandelen. Op tijd kun je altijd zijn, want nogmaals, zover is het niet!

Dit nieuwsbericht delen?