Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar Altior (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 31 januari 2019

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Maar eerst…

Mocht je Langeraar toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is ING

Bij de ploeg van trainer Manfred van den Bosch is het tot nu toe alles of niets. Kennelijk houden ze niet zo van gelijkspelen. Overigens heeft die manier van punten verzamelen ze moeiteloos in het linkerrijtje gebracht. Op zich een prestatie van jewelste voor de ploeg die jarenlang in de 4e klasse speelde. De laatste twee jaar heeft de RKSV Altior een sterk team. Fysiek sterk, waarbij de spelers enorm veel energie in de wedstrijd steken. Op De Elsgeest maakten we daar reeds op harde wijze kennis mee. De Voorhouters waren figuurlijk, maar met name letterlijk een maatje te klein. De luchtmacht van de oranjezwarten had geen concurrentie in het strafschopgebied en nadat Toni Arroyo Foreholte eerst nog aan de voorsprong had geholpen verlegden de mannen uit Langeraar de bal naar hogere regionen en kopten ze zich naar de uiteindelijk makkelijke overwinning.

Dat scoren Altior niet alleen in Voorhout makkelijk afging blijkt uit het feit dat ze er maar liefst tweeëndertig hebben gemaakt. Op koploper TAC’90 na zijn zij de meest scorende ploeg in de 2e klasse C. Hieronder staan de daders:

8

Ed v.d. Weijden

 

2

Enray Bozkurt

 

1

Rick Keizer

6

Mike Otto

 

1

Thijs Noordsij

 

1

Danny Pieterse

6

Marco Pellegrom

 

1

Anton den Haan

 

1

Jimmy Egberts

3

Tim Heikoop

 

1

Tom v.d. Weijden

 

1

Eig. Doelp. Foreholte

 

De dertig tegendoelpunten zijn overigens ook wel bovengemiddeld. Op zich wel opmerkelijk want doelman Jeroen Sassen verdedigt het doel als een leeuw.

Naast de genoemde topscoorders is het voor de Voorhouters met name van belang om verdedigende middenvelder Anton de Haan in zijn daden te kunnen beteugelen. Den Haan is zo’n speler met voor de 2e klasse C overtreffende capaciteiten en inzichten. Zo eentje waarbij, ook als je van de tegenpartij bent, het leuk is om naar zijn voetbal te kijken. Natuurlijk alleen maar als je op de tribune zit, want juist in het veld dienen de Voorhouters er werkelijk iets aan te doen. Hoewel die geblesseerd was hopen we dat hij zondag in het veld verschijnt, want ja, dat is toch altijd maar het leukste.

Dat veld en die eerder genoemde tribune, wat heet, het gehele complex gaan we zondag zien en bewonderen. Wij kennen de accommodatie van de Langeraarse vereniging uit de tijd dat dat er nog ‘een veter’ in de bal zat. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Dat is nu juist weer het leuke van die hernieuwde kennismaking met die verenigingen waar je vroeger elk jaar tegen speelde.

Trouwens, ze spelen er alweer voor het vijfde seizoen. Maar ja, wanneer kom je daar nou? Des te leuker dat we nu de kans krijgen. En dus stappen we a.s. zondag weer op de fiets voor een mooi tochtje. Met name als we de A4 zijn overgestoken komen in het prachtige plas-weidegebied. Wel even banden oppompen, want het was op 9 december van het vorig jaar dat we er voor het laatst op uittrokken.

Dit nieuwsbericht delen?