Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Laakkwartier komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 04 oktober 2018

 

Nou, dat moet niet al te lastig zijn. Althans voor de mannen van Laakkwartier. Veertien dagen geleden waren ze bij onze buren Teylingen op bezoek, dus als de Haagse bus op de A44 één afslag eerder neemt dan moet het goedkomen.

Opmerkelijk genoeg is er a.s. zondag sprake van een topper in de 2e klasse C. Daarom opmerkelijk omdat beide ploegen voor de zomer nog hard en langdurig hebben moeten strijden om het vege ‘2e klasse’ lijf te redden. We zijn drie maanden verder en we hebben het over de kraker tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst! Toegegeven, we zijn pas toe aan competitieronde 3, maar toch…

Ons eigen Foreholte staat verrassend op de tweede plaats. Twee keurige overwinningen op DOSR en GDA zijn daar debet aan. Uitermate scherp werd op de terugweg uit Loosduinen binnen de spelers-/supportersbus opgemerkt dat we vorig jaar met de winterstop in totaal hetzelfde puntenaantal bij elkaar hadden gevoetbald als nu reeds in de maand september. Zouden we wellicht al niet eens moeten kijken in welke staat ‘de platte kar’ zich na al die jaar bevond? Na nog wat optimistisch gemijmer brak de realiteitszin gelukkig al gauw weer door: Volgens de trainer moeten we eerst maar eens 30 punten zien te halen, daarna gaan we verder kijken!

Dan nu het oog gericht op de komende tegenstander. Kennen we nog iemand van Laakkwartier? Oh zeker, spits en topscoorder Oktay Colakoglu zal zeker aan de start verschijnen. Ook nu heeft hij er al weer twee inliggen. Maar ook middenvelder Nabil Laari en nummer 10 Bilal Aydin lijken zekerheidjes voor trainer Jan Linkerhof. Aan de rechterkant gaan we nadrukkelijk kennismaken met de balvaardige en razendsnelle Mo Ouaraki. In de laatste helft van het vorig seizoen heeft hij zich in de basis gespeeld en lijkt nu al niet meer weg te denken. Ten laatste herkennen wij doelman Alessandro en verdediger (en broer) Sergio Veugelers en vleugelverdediger Vedat Kapikiran. Daarnaast zullen er best wel een aantal nieuwkomers zijn waar we kennis mee gaan maken. Bij elkaar vormt de roodzwarte formatie een jonge ploeg die bij elkaar is gebracht en gesmeed vanaf de winterstop door de trainers Linkerhof en Eckhardt. In de loop der maanden heeft dat geresulteerd in een team waar dit nieuwe seizoen terdege rekening moet worden gehouden. Op zich een prestatie, want de ploeg was in een vrije val terecht gekomen nadat men in de jaren daarvoor betrekkelijk snel vanuit de 3e klasse in de 1e klasse terecht was gekomen. Belangrijke spelers gingen daarna weer ergens anders naartoe en de achterblijvers en supporters gingen in de zelfde tijd bijna weer terug naar ‘af’. Nog maar net wist men aan de Jan van Beersstraat de neergang te stoppen in de laatste fase van het afgelopen seizoen. Tegelijkertijd bouwde men verder aan het team dat de afgelopen zondagen gewoon goed presteerde.

Zo staan we a.s. zondag weer tegenover de roemruchte club uit de volkswijk van Den Haag. En op dat affiche zullen best wel een behoorlijk aantal supporters op af komen. De Lakwa-supporters samen met onze eigen Dwarsdrijvers, dat moet wel gezellig gaan worden!

En dus… het kan wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – Laakkwartier, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor bij deze wedstrijd:

  • Akzo Decorative Paintings

Nou, dan moet het goedkomen!

 

Dit nieuwsbericht delen?