Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Hillegom komt naar De Elsgeest

Gepost op: woensdag 20 november 2019

Hillegom komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

De koploper en winnaar van de 1e periode , is aanstaande zondag de tegenstander van ons vlaggenschip. Heel erg veel hebben we niet tegen elkaar gespeeld. Ja, in de vorige eeuw, maar in de afgelopen negentien jaar… wellicht een aantal keer vriendschappelijk, maar slechts eenmaal ‘om het echie’. Dat was vier jaar geleden. Hillegom speelde eindelijk eens in West 2 en ging vervolgens via de nacompetitie richting de 1e klasse. De onderlinge ontmoetingen vielen beide in het voordeel van de Hillegommers uit. Op de Zanderij werd het eerst 2 – 0 en ook op onze eigen Elsgeest won de blauwwitte formatie met dezelfde cijfers.

Drie seizoen verbleven de Hillegommers in de 1e klasse, het eerste jaar eindigde de ploeg in de middenmoot, maar de laatste twee seizoenen was het ‘hangen en wurgen’. En dus zijn ze nu weer terug om feitelijk een nieuwe start te maken. Want zo is het natuurlijk wel, de sportieve ambitie bij de mannen van trainer Ron Bouman is hoog en de omstandigheden daar in de noordelijke Bollenstreek zijn in de kern meer dan goed om een rol van betekenis te kunnen spelen in het zondagamateurvoetbal.

Nadat een aantal bepalende spelers was gestopt, dan wel vertrokken naar elders, staat er dit seizoen toch opnieuw een team dat bovenin de 2e klasse C meedraait. Zeker, er heeft een behoorlijke verjonging plaatsgevonden, maar dat zou ook wel eens een voorwaarde kunnen zijn voor een gezonde doorstart. Daarnaast is Jeroen Dedel al weer een jaartje terug vanaf SJC en is routinier Maik van Zanten (Noordwijk) dit jaar de ploeg komen versterken. De snelle en handige Aidan Ryan flitst nog immer over de rechterflank. Ten laatste herkennen we Jim Pijpers nog als verdedigende middenvelder. Maar met de rest gaan we zondag kennismaken.

De Voorhouters zelf snakken naar een positief resultaat. De laatste weken heeft het alles behalve meegezeten. Hoogste tijd om het juk van de tegenslag af te gooien en gezamenlijk en zelfbewust de SV Hillegom tegemoet te treden. Wij, supporters, zullen dat van harte ondersteunen en dan gaan we samen met de collega’s uit Hillegom eens zien wat er om 16.00 uur op het scorebord staat. Daarna met z’n allen de kantine in en vieren! Zo ziet een normale zondagmiddag er toch ook uit?!

Laten we er met z’n allen een hele leuke zondag van gaan maken…

Foreholte – Hillegom, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor van deze wedstrijd:

  • Molenaar & van Ginhoven

Nou, dan zal het wel goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?