Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Foreholte JO13-3 KAMPIOEN!

Gepost op: dinsdag 28 mei 2019

Zaterdag 25 mei heeft de JO13-3 met een daverende 7 – 0 overwinning nog eens bevestigd de terechte kampioen van het seizoen 2018—2019 te zijn! Waar het team vorig weekend bij het altijd moeilijke DOSR het kampioenschap al zeker stelde en er al sprake was van een klein feestje, werd afgelopen weekend het feestje nog eens dik over gedaan! Niet alleen is het team kampioen geworden maar is het ook nog eens ongeslagen kampioen geworden!


 Hoewel de mogelijkheden van het team bij de start van het seizoen al best zichtbaar waren, en er tijdens de najaarscompetie promotie naar een hogere klasse werd afgedwongen, hadden we niet kunnen denken ook in die hogere klasse kampioen te kunnen worden. Maar dan toch! De individuele inzet, de technische vaardigheden van de spelers maar vooral het plezier en het als team willen voetballen hebben dit mogelijk gemaakt. Het samen dóen met veel lol  is de basis geweest voor dit succes!
 
De start van de voorjaarscompetitie in een hogere klasse werd best met enige huiver tegemoet gezien. Veelal fysiek sterkere tegenstanders uit hogere klassen dan waar de JO13-3 vandaan kwam, tweede jaars O13-teams, en minder voetballende maar meer ‘vechtende’ teams, gaven het team alle redenen om enige huiver te hebben. Met enige verbazing van trainers, ouders en van het team zelf, werd de eerste competitie wedstrijd echter gewonnen. Verbazing die ook, na opnieuw een overwinning in de tweede wedstrijd, aanwezig bleef. Met veel grappen en grollen werd de stand gedeeld; ‘laten we er nu nog maar even van genieten want het zal snel genoeg over zijn’, was de boodschap. Maar toch.......we zagen het team groeien, er kwam vertrouwen, voetballend werd het steeds beter, niet meegaan in het ‘vechtvoetbal’ maar combineren, elkaar helpen, daarmee zouden we best wel eens ver kunnen komen.
 
De derde wedstrjd van het seizoen heeft de lichte verbazing doen omslaan in het echt gaan geloven in eigen kunnen. De concurrent van dat moment, DocoS O13-2 met een aantal O13-1 spelers, werd in een meeslepende pot uiteindelijk door de JO13-3 met 4 – 6 gewonnen! Het team liet daar zien niet alleen te kunnen voetballen maar ook nog eens samen te kunnen knokken, figuurlijk dan natuurlijk. Niet één keer rugdekking, maar twéé keer, drie keer als het moest. Totaal kapot zakten ze na de wedstrijd in het gras! Maar de overwinning en behoud van de eerste plaats was binnen.
 
Was er al sprake van een grote inzet op de training, die inzet werd nog groter, het plezier en het zelfvertrouwen net zo. Overwinningen bleven komen. Hoewel een aantal uitslagen doen vermoeden dat het relatief makkelijk was, wist het team wel beter. Steeds weer waren de tegenstanders in het algemeen sneller, groter, sterker, steeds weer moest er gestreden worden, achterstanden werden omgezet in een overwinning. De belangrijkste concurrent werd met een zwaar bevochten gelijkspel op gepaste afstand gehouden. Uiteindelijk was er dan ook een beloning voor al het harde werken en de grote inzet: een KAMPIOENSCHAP!
 
Met heel veel plezier en heel veel trots werden dan ook, in speciaal voor het kampioenschap gedrukte T-shirts (wat een verrassing! veel dank sponsors!) een taart, bloemen en medailles, uitgereikt door hetjeugdbestuur van Foreholte, in ontvangst genomen. Om daarna, als spetterende afsluiter van het feest, op de platte kar (dank Hedwig Damen) een ronde door het dorp te maken........wij zijn kampioen.......WIJ ZIJN KAMPIOEN! En dat maal 1000!
 
Wat een spelers.......wat een TEAM!

Dit nieuwsbericht delen?