Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

DOSR komt (alweer) naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 20 september 2018

 

Alweer? Ja, feitelijk is het pas twee (competitie)zondagen geleden dat onze Veense vrienden bij ons op bezoek waren. Op zondag 20 mei vochten de mannen van, toen nog, Marcel IJzendoorn zich via een 2 – 0 zege op DOSR, met medewerking van onze andere vrienden van ROAC, naar een veilige plaats op de toenmalige ranglijst. Eén week later moesten de Voorhouters deze plaats nog wel even bestendigen tegen AVV Alphen, maar toen dat ook nog gebeurde kon het Handhavingsfeest na een verschrikkelijk seizoen beginnen.

Nu twee zondagen later, maar tegelijkertijd ook vier maanden, zullen opnieuw beide ploegen in hun traditionele tenues om even voor 14.00 uur het hoofdveld van De Elsgeest betreden voor de openingswedstrijd van het seizoen. En die wedstrijd wil je zeker niet verliezen. Sterker nog, als je ‘m thuis speelt dan ga je voor de drie overwinningspunten. Maar ja, DOSR, zo eenvoudig gaat dat niet worden…

Is er tussen ‘die twee zondagen’ eigenlijk wel wat veranderd? Foreholte en DOSR zijn gelijksoortige dorpsverenigingen waar de mutaties in de transferperiode meestal wel op één hand zijn te tellen (en gelukkig maar). Foreholte heeft drie basisspelers zien vertrekken naar Foreholte 4 (of 5, of 7 tegen 7) in het kader van “ik speel al vanaf m’n 16e in het eerste, het is mooi geweest!”. Alleen trainer IJzendoorn heeft het hogerop gezocht. Ook DOSR heeft basisspelers zien gaan. Doelman Mike van Vliet en ‘nummer 10’ Julian Dobbe gaan hun kwaliteiten laten meten bij VV Noordwijk en ook trainer Thomas Duivenvoorden maakt na drie succesvolle DOSR-jaren een volgende stap op de weg van zijn ambities.

De gebruikelijke reactie daarop binnen beide clubs is het doorschuiven van ‘aan de poort kloppende’ 2e elftalspelers en de ‘aanstormende’ jeugd. Beide verenigingen mogen daar terecht op vertrouwen vanuit het feit dat de schaduwteams in de hoogste regionale klasse spelen (reserve hoofdklasse) en ook de oudste jeugd in de Hoofdklasse speelt. Van een ongebruikelijke ‘instroom van buitenaf’ bij DOSR is ons niets bekend, maar bij ons eigen Foreholte heeft dit jaar, betrekkelijk ongewoon, een drietal spelers de weg naar De Elsgeest gevonden.

Tevens hebben beide selecties de beschikking over een kersverse trainer. Aan het eind van de winter werd duidelijk dat Frank Bloemheuvel Foreholte zou gaan leiden en bij DOSR werd nog voor de jaarwisseling, de ook in de Bollenstreek bekende, Marcel Vondeling aangesteld. Maar goed, dit jaar hebben we het dus in deze voorbeschouwingen over ‘de mannen van Bloemheuvel’ als wij ons vlaggenschip bedoelen.

Nu naar de wedstrijd van komende zondag. We verwachten in de eerste plaats een spannende wedstrijd. De kracht van DOSR ligt na het gedegen werk van Duivenvoorden met name in de collectiviteit. Binnen die eenheid moeten de individuele kwaliteiten van de degelijke en kopsterke Bram Reijnders, de snelheid en het overzicht van de neefjes Wesselman en de clubtopscoorder van het vorig seizoen Dave Fennes terdege in de gaten worden gehouden. De bekerpoule van de afgelopen drie weekenden werd door DOSR afgesloten met een klinkende 4 – 0 overwinning op RCL, waarbij Job Mooren er maar liefst drie voor zijn rekening nam (ook maar even extra op letten dus!). Foreholte daarentegen voetbalde ‘met kermisbenen’. Tegen Oliveo regen de kansen zich aaneen, maar werden deze even zo vaak gemist en bij balbezit van de mannen uit Pijnacker leek het vaak allemaal net iets te snel te gaan voor de Voorhouters. Volkomen onnodig dus uit de bekerpoule geknikkerd.

We zijn derhalve heel benieuwd naar de beide teams die a.s. zondag gaan starten op De Elsgeest en dat zijn we naar alle waarschijnlijkheid met vele DOSR-supporters die, zoals elk jaar weer, in Voorhout zullen verschijnen. Overigens zal dat ook daags na ‘de Veense Kermis’ zijn, dus laten we ook wat extra zwarte koffie zetten. Met een gevulde koek erbij, natuurlijk!

Dus dat gaat héél erg gezellig worden a.s. zondag, samen met de mannen en vrouwen uit Roelofarendsveen. Daar moet en wil je bij zijn…

Foreholte – DOSR, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor bij de wedstrijd:

  • Supermarkt Plus van Dijk (Joop van Dijk)

Nou, dan zal het wel goedkomen!

 

Dit nieuwsbericht delen?