Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

AVV Alphen komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 22 februari 2018

Nou, dat is wel weer een tijdje geleden dat we tegen de mannen van AVV Alphen hebben gespeeld. Dat moet in het kampioensjaar 2012 – 2013 zijn geweest. Na vijf abominabele wedstrijden kwam onze rood-witte trots destijds in een flow terecht die ze rechtstreeks naar het kampioenschap en naar de 2e klasse bracht. Ook Alphen moest toen in het voorjaar 2013 op de Elsgeest aan de dadendrang van de Voorhouters toegeven. Zij bleven nog even in de 3e klasse en zagen achtereenvolgens Hillegom, Teylingen, Meerburg en KDO een stapje hoger gaan. Het 108-jarige Alphen klopte in die jaren wel aan de deur, maar steeds bleek er tenminste één sterkere opponent. Het afgelopen seizoen was het echter wel raak. Via een versterkte nacompetitie werd uiteindelijk van het Haagse ODB gewonnen en zo komen we elkaar vijf jaar later weer op de Elsgeest tegen.

Ja ja, aardige intro, maar anno 2018 kijken we met name aanstaande zondag uit naar de uitslag. Bij winst van een van beide ploegen zal er toch zo maar sprake kunnen zijn van wat onze oosterburen zo treffend ‘Vorentscheidung’ noemen. Foreholte en Alphen bungelen aan de staart van de ranglijst. De laatste op die lijst degradeert in mei rechtstreeks naar de derde klasse. Daarboven heb je nog een kans in de nacompetitie. Natuurlijk willen beide ploegen zich helemaal veilig spelen, maar of dat nog mogelijk is wordt met de week onwaarschijnlijker. Na zondag zijn er weliswaar nog tien competitiewedstrijden te gaan, maar de ploeg die zondag wint deelt een wel heel gevoelige klap uit.

We kijken altijd even cijfermatig naar de tegenstander. De mannen van de trainers Wolsleger en Van der Klok hebben er al eenentwintig in het vijandelijke doel neergelegd. Hier staan de ‘daders’...

4

8

Yassine Barraki

 

56

2

Aatif El Bouni

20

5

Jan de Lange

 

 

2

Marwin Fennich

37

3

Ali Sina Mohaghegh

 

80

1

Ahmed Fernane

Keeper Rick de Vries moest al eenenveertig keer de bal uit het net halen en dan hebben we de zevenklapper van TAC’90 nog maar niet meegeteld. Eerst maar even afwachten of de KNVB er ook nog iets van vindt. AVV Alphen heeft een team met veel individuele voetballende capaciteiten en kent in Yassine Barraki een dodelijk effectieve centrumspits, ondersteund vanaf de flanken en gestuwd vanuit het middenveld.

Er staat dus verschrikkelijk veel op het spel aanstaande zondag op De Elsgeest. Met een gelijkspel blijft de status quo tussen beide ploegen bestaan, maar geeft de ploegen boven de fatale streep de mogelijkheid om verder weg te lopen.

Het belang van de wedstrijd is wel duidelijk. AVV Alphen komt zondag naar de Elsgeest en we kunnen er zeker van zijn: ze hebben ‘de rode lantaarn’ bij zich. Alles in hun handelen zal er op gericht zijn om die lantaarn in Voorhout achter te laten. De opdracht voor de mannen van trainer IJzendoorn is dan ook kraakhelder: dat kan, mag en zal niet gebeuren! Kortom, het enige beleefde en besliste antwoord luidt: “Jullie hebben ‘m nu toch, wij hebben er geen bezwaar tegen dat je ‘m gewoon weer mee terug neemt.”

Afbeeldingsresultaat voor vv foreholteAfbeeldingsresultaat voor rode lantaarnwww.avvalphen.nl
Het zal geen makkelijk potje worden en daarom roepen we de Voorhoutse supporters op om de ploeg te steunen in deze moeilijke tijden. We staan diep in de gevarenzone. Daar kunnen we geen genoegen mee nemen! En samen met de Alphen-supporters langs de lijn kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – Alphen, aanvang 14.00 uur

Ballensponsors bij de wedstrijd:

- Peter van Schooten – Van Schooten Bouwmaterialen

- Paul van der Holst – Vleesverwerkingsbedrijf Van der Holst B.V. & Bollensteak.nl

Nou, dan zal het wel goedkomen!

 

Dit nieuwsbericht delen?