Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

AVV Alphen komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 07 december 2017

Nou, dat is wel weer een tijdje geleden dat we tegen de mannen van AVV Alphen hebben gespeeld. Dat moet in het kampioensjaar 2012 – 2013 zijn geweest. Na vijf abominabele wedstrijden kwam onze rood-witte trots destijds in een flow terecht die ze rechtstreeks naar het kampioenschap en naar de 2e klasse bracht. Ook Alphen moest toen in het voorjaar 2013 op de Elsgeest aan de dadendrang van de Voorhouters toegeven. Zij bleven nog even in de 3e klasse en zagen achtereenvolgens Hillegom, Teylingen, Meerburg en KDO een stapje hoger gaan. Het 108-jarige Alphen klopte in die jaren wel aan de deur, maar steeds bleek er tenminste één sterkere opponent. Het afgelopen seizoen was het echter wel raak. Via een versterkte nacompetitie werd uiteindelijk van het Haagse ODB gewonnen en zo komen we elkaar vijf jaar later weer op de Elsgeest tegen.

Alphen staat na tien wedstrijden weliswaar op de 11e plaats, maar is komende zondag in elk geval nog onbereikbaar voor ons eigen Foreholte. Bijzonder knap was namelijk hun thuisoverwinning op ongeslagen koploper DSOV. Vanuit verschillende kanten begrijpen we zelfs dat de overwinning ronduit verdiend was. En met die drie punten verdwenen ze weer uit het zicht van de Voorhouters die nu juist de achtervolging hadden ingezet.

We kijken altijd even cijfermatig naar de tegenstander. De mannen van trainers Wolsleger en Van der Klok hebben er al achttien in het vijandelijke doel neergelegd. Hier staan de ‘daders’...

4

6

Yassine Barraki

Alphen

 

37

2

Marwan Fennich

Alphen

7

5

Jan de Lange

Alphen

 

59

1

Aatif El Bouni

Alphen

23

3

Ali Sina Mohaghegh

Alphen

 

 

1

Ahmed Fernane

Alphen

Keeper Rick de Vries moest vijfentwintig keer de bal uit het net halen, maar juist afgelopen zondag, tegen de kanonnen van DSOV, hield geheel Alphen met een uitblinkende De Vries de nul. Met name de inzet en de teamprestatie werden geroemd, waarbij Alphen reeds bekend was als een voetballende ploeg.

Dat laatste komt mooi uit, want in principe gruwen de Voorhouters ook van de omstandigheden waarin ze afgelopen zondag over het sompige HVV-veld moesten ploegen en ploeteren. Het kunstgras van de Elsgeest kan daarom een mooie ambiance zijn voor een fraai potje voetbal. In hoeverre hier de kwalificatie ‘degradatievoetbal’ op geplakt gaat worden zal afhangen van de instelling waarmee de twee teams het hoofdveld zullen betreden. De Voorhouters zullen koste wat kost willen winnen, terwijl de oranje-zwarte formatie op zeker voor een punt wil gaan, waarbij de uitwinst een mooie bonus zou zijn.

Nu heeft de ploeg van trainer IJzendoorn aangegeven “dat er op De Elsgeest niks meer te halen valt” en dat kwam reeds nadrukkelijk tot uiting in de vorige thuiswedstrijd tegen VUC. Opnieuw zal het geen makkelijk potje worden en daarom roepen we de Voorhoutse supporters op om de ploeg aanstaande zondag te steunen in deze onverwacht moeilijke tijden. We staan opnieuw aan de onderkant van de ranglijst. Daar kunnen we geen genoegen mee nemen! En samen met de Alphen-supporters langs de lijn kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – Alphen, aanvang 14.00 uur
 

Dan gaan we na afloop samen kijken naar Ajax – PSV!


Ballensponsors bij de wedstrijd:

  • Peter van Schooten – Van Schooten Bouwmaterialen
  • Paul van der Holst - Vleesverwerkingsbedrijf Van der Holst B.V. & Bollensteak.nl

Nou, dan zal het toch eindelijk wel een keertje goedkomen?!

Dit nieuwsbericht delen?