Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Altior komt naar De Elsgeest

Gepost op: donderdag 31 oktober 2019

Altior komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Was het onderschatting vorig jaar? Jarenlang hadden we niet tegen de ploeg uit Langeraar gevoetbald. Ja, ze speelden in de derde, zelfs vierde klasse! Nou, de hernieuwde kennismaking leverde een enorme kater op. Altior bleek een uitstekende mix te hebben van jong en geroutineerd. En wat nog erger was… ze beschikten over een enorm scorend vermogen. Hoewel ze op de 9e plaats eindigden was hun doelpuntenproductie (60) na kampioen TAC’90 het beste van de rest. Toen de rookwolken boven de Elsgeest waren opgetrokken op die druilerige zondag in november stond er keihard ‘1 – 4’ op het elektronisch scorebord. “Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe”, glommen de Altior-supporters. Nou, daar waren we lekker mee!

Betrekkelijk gemakkelijk wist de formatie van trainer Manfred van den Bosch zich derhalve te handhaven in de 2e klasse C. Nu, in de aanvang van seizoen 2 hebben ze het een stuk lastiger. Dat is ook niet zo vreemd, maar liefst vier sterkhouders zijn afgelopen mei gestopt met het uitkomen voor Altior 1. Daarmee verdween tweederde van die eerder genoemde doelpuntenproductie en vandaar dat je ook niet mag verwachten dat alles bij hetzelfde blijft. En dat doen ze dus ook niet in Langeraar. Jongere talentvolle spelers zullen de plaatsen van spits Marco Pellegrom, nummer 10 Mark Otto, aanvoerder  Anton den Haan en topscoorder Ed van der Weijden moeten overnemen.

Met dat gemiddeld jonge team heeft de ploeg nog weinig succes en ze zijn derhalve naarstig op zoek naar wedstrijdpunten. Afgelopen zondag waren ze dichtbij de winst toen ASC in blessuretijd alsnog de gelijkmaker achter Jeroen Sassen schoot. Ons eigen Foreholte zal zich moeten herstellen van de opnieuw frustrerende nederlaag in Den Haag bij Laakkwartier. Winst is noodzaak om in de kopgroep in de 2e klasse C te blijven meedraaien.

Maar genoeg, want zondag zijn ze er weer: spelers, begeleiding, bestuur en supporters. Mee met hun oranjezwarte cluppie. Man, wat herkennen we dat als liefhebbers van het zondagamateurvoetbal. We gaan ze verwelkomen, samen naar de wedstrijd kijken en na afloop nog even met elkaar met een consumptie in de kantine nabeschouwen, terwijl we met een half oog naar ADO – Heerenveen op de schermen kijken.

Laten we er met z’n allen een hele leuke zondag van gaan maken…

Foreholte – Altior, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor van deze wedstrijd:

  • Podium Mobilis

Nou, dan zal het wel goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?