Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

In gesprek met hoofdtrainer Frank Bloemheuvel…

Gepost op: woensdag 24 april 2019
Bestand Klik hier om het bestand te downloaden

In gesprek met hoofdtrainer Frank Bloemheuvel…

“ Ja, wanneer worden we eigenlijk weer eens kampioen? ”

[let op: om het hele gesprek te lezen klikken op de bijlage of op link onderaan dit artikel!]

 

Foreholte 1 komt van ver: aan het eind van het vorig seizoen wisten we met een 11e plaats in de eindrangschikking het vege lijf nog net op tijd te redden in de laatste wedstrijd uit tegen Alphen. Foreholte zou Foreholte niet zijn als we tijdens de tweede helft van die wedstrijd maar eens uitgebreid afscheid gingen nemen van drie sterkhouders van ons vlaggenschip in die jaren. Onder applaus en omhelzingen verdwenen ze voorgoed van het digitaal wedstrijdformulier. Het enthousiasme zette zich vanuit Alphen aan den Rijn nadrukkelijk voort op De Elsgeest in ‘het Handhavingsfeest’: de biertanks moesten leeg, want ja…

 

Het hele seizoen hadden we met z’n allen op de 12e t/m 14e plaats gestaan. Nu hadden we onszelf weten te redden. Maar, wat een schijtseizoen en wat was dat oogverblindend slecht en frustrerend geweest dat degradatievoetbal!

Ondertussen had de huidige hoofdtrainer Frank Bloemheuvel, na benaderd te zijn door de Technische Commissie van Foreholte (nov/dec ’17), Foreholte twee keer zien spelen en nadat zijn aanstelling duidelijk was geworden was hij regelmatig een meer dan aandachtig toeschouwer geweest bij onze ‘struggle for life’…

 

Dan heb je dat allemaal meebeleefd en dan ga ik er vanuit dat de raderen in het hoofd al een tijdje draaien: Hoe gaan we dat doen die eerste maanden? Het wordt 21 juni: de eerste bijeenkomst van de nieuwe selectie, met je eerste presentatie en twee uur later wensen we elkaar “een prettige vakantie” en tot over zes weken.

 

En toen?

“In de periode naar de oefenwedstrijden hebben we met de technische staf bij elkaar gezeten en 11 spelprincipes opgesteld. Voor ons het vertrekpunt van waaruit we de nieuwe Foreholte-trein zouden moeten laten rijden.”

 

Waar moet ‘het Frank Bloemheuvel-voetbal’ dan aan voldoen?

“Nou, dat klinkt wel heel zwaar, maar zoals gezegd, wil ik voetballen vanuit een aantal heldere principes. Ik wil dat mijn ploeg zoveel mogelijk balbezit heeft en zo dat niet het geval is onmiddellijk en met velen de bal proberen terug te veroveren (we hanteren hiervoor het spelprincipe van de 1 seconde regel). Daaruit vloeit voort dat we aanvallend en dominant voetbal willen spelen. Opbouwen via de linies, maar er ook voor kunnen kiezen om een speler over te slaan ten einde de 3e man te bereiken. Dit alles vanuit een goede defensieve organisatie. Heel mooi natuurlijk, maar het moet ook allemaal wel passen bij de kwaliteiten van de selectiespelers en de cultuur van de vereniging.”

 

LEES HET HELE INTERVIEW HIERDit nieuwsbericht delen?