Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

RVC’33 komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 21 maart 2019

Zo zie je elkaar twee jaar niet en dan lijkt het weer of je ‘de deur plat loopt’ bij de ander. Aanstaande zondag is het precies 21 dagen geleden dat we verwaaid en nat tot op ons hemd terugkeerden in een stomende kantine op de Elsgeest alwaar carnavalsvereniging De Bokken zojuist de zoveelste polonaise had ingezet. Zelf waren we maar moeilijk in beweging te krijgen, want ja… in de bus terug een beetje opgedroogd, maar om nou te zeggen: “tjonge, wat waren we in de stemming”… Nou, echt niet! Opnieuw was het klere weer geweest in Reeuwijk en opnieuw waren we, en nu wel met een hele forse nederlaag, naar huis gestuurd.

Zeker, we wisten best wel dat de Reeuwijkse ploeg door omstandigheden veel te laag op de ranglijst stond en we wisten dat ze in de transitie naar beter presteren waren aangeland, maar 4 – 0!

Het feit dat RVC’33 veel beter met de omstandigheden om kon gaan dan de Voorhouters maakte het ook nog een soort van verdiende nederlaag. Gruwelijk! Maar aanstaande zondag zijn we weer op de Elsgeest. Je kunt er altijd droog zitten en het veld nodigt, onder wat voor omstandigheden dan ook, uit voor goed voetbal. Nu weten we ook wel dat de ploeg van scheidend trainer Dennis Olman meer in de mars heeft dan ‘kick&rush-, je moet mij niet 1 maar 3 keer voorbij- en als we het niet meer weten, dan geven we de bal aan Frank Stolwijk en die legt ‘m dan wel in het doel’-voetbal, maar ons Foreholte-voetbal heeft in elk geval als uitgangspunt dan we gecontroleerd, op basis van techniek en snelheid door de linies willen voetballen, op weg naar het doel van in dit geval Stephan van der Meer.

Kijken we nog even naar de spelers van RVC’33 die een of meer doelpunten hebben gemaakt, dan zien we het volgende… de eenendertig doelpunten zijn door een elftal gescoord:

11

Frank Stolwijk

 

3

Ralph v.d. Tol

 

1

Pieter van Offeren

3

Robin Stolwijk

 

3

Romano Giorgino

 

1

Mark Sluijs

3

Rens Mathot

 

2

Stojan Cekic

 

1

Aartjan van Dijk

     

2

Bjorn Verbeij

 

1

Wouter Sluijs

Keeper Van der Meer heeft achtendertig keer de gang naar het net gemaakt om de bal op te halen. Kijken we tevens nog even naar onze recente ervaringen met de individuele RVC-spelers… Rechtsachter Romano Giorgino is nadrukkelijk op de rechterflank aanwezig. Bjorn Verbeij en z’n maatje Arnold Oudijk beteugelden het gevaar van onze Sam Lemmers. Aanvoerder Mari Blanken ging voorop in de strijd die geleverd diende te worden. En ja, Frank Stolwijk was die middag ‘buitencategorie’. Zijn kracht en met name zijn voorspellend vermogen waar hij op het speelveld moest zijn om onmiddellijk gevaarlijk te kunnen zijn deed de Voorhouters de das om.

We zijn gewaarschuwd, maar gaan a.s. zondag in eerste instantie uit van onze eigen kracht. We zijn tenslotte niet zomaar hoog in het linkerrijtje terecht gekomen. Met een RVC’33 dat uit de laatste vier wedstrijden maar liefst tien wedstrijdpunten heeft gehaald en waar afgelopen zondag spits (en voormalig topscoorder) Wouter Sluijs weer is teruggekeerd (en ook gelijk heeft gescoord!) zal echter terdege rekening moeten worden gehouden. Zij zullen nog wel een gooi willen doen naar de 3e periodetitel. En geef ze eens ongelijk.

Kijk, eerder dit seizoen hebben we nog een uitwedstrijd met 4 – 0 verloren met maar één enkele doelpuntenmaker. Op de Elsgeest volgde een paar maanden later de sportieve revanche van Foreholte. Nou, daar hopen, nee, daar gaan we aanstaande zondagmiddag keihard vanuit.

En dus kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – RVC’33 aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor bij deze wedstrijd:
 

-Teylingen Reclame

Nou, dan moet het goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?

Per categorie