Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Privacywetgeving AVG - VV Foreholte

Gepost op: vrijdag 25 mei 2018

Privacywetgeving AVG

Vandaag (25 mei 2018) dient iedere organisatie en dus ook voetbalvereniging Foreholte te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG. Dat betekent dat er vanaf vandaag dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Een belangrijke wijziging die door de KNVB reeds is doorgevoerd is dat elk lid via de voetbal-app zelf kan aangeven of zijn of haar gegevens zichtbaar zijn.

Het bestuur wil haar leden laten weten de nieuwe wetgeving serieus te nemen en is inmiddels al langere tijd gestart met de inventarisatie aan welke eisen voetbalvereniging Foreholte zich moet houden om te kunnen voldoen aan deze nieuwe wetgeving. Het maakt daarbij gebruik van een stappenplan van de Stichting AVG voor verenigingen, welke door de KNVB is voorgesteld. Binnen de verenging zijn alle stappen doorlopen en zijn de benodigde maatregelen getroffen danwel uitgezet. Hiermee hebben wij een AVG-verklaring verkregen door de stichting om aan te tonen dat we voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Verder hebben wij een privacy beleid opgesteld waarin we weergeven welke gegevens wij verwerken, wat we ermee doen en hoe we ermee omgaan. Dit document is hier te vinden.

De komende periode zal de verdieping verder gaan en houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Wanneer er vragen zijn kunt u deze stellen via info@foreholte.nl

Bestuur Foreholte

Dit nieuwsbericht delen?