Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar Wippolder '

Gepost op: woensdag 06 november 2019

‘Op de fiets’ naar Wippolder (een voorbeschouwing)

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Maar eerst…

Mocht je de fietstocht naar Delft (een beetje in de buurt van de IKEA)  toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is… Heren’52 !

Waren we net zo lekker gestart. Dachten we in ‘voetballend’ Voorhout dat er wellicht iets moois in het verschiet lag aan het eind van de 1e periode. Waren er toch wat prestatiebepalende spelers die plotseling met pijntjes, tijdens de trainingsavond door de kantine doolden. Is niet erg, we hebben 1300 spelende leden, dat soort ongemakken moeten we moeiteloos kunnen opvangen. Nou, dat bleek toch iets te optimistisch. De ploeg van Frank Bloemheuvel bleek de afgelopen twee wedstrijden, weliswaar met inzet, toch niet opgewassen tegen tegenstanders uit het potentiële rechterrijtje. In die matches bleek voortdurend dat je ongenoegen delend met de scheidsrechter belangrijker was dan de bal foutloos naar een medespeler te passen. Voor de trouwe volgers deed het onvermogen pijn aan de ogen en leidde automatisch tot de cruciale vraag wanneer de Voorhouters met al die kwalitatieve kwantiteit nu eindelijk eens zouden kunnen en willen aantonen dat er de afgelopen twintig jaar in alle vezels van de vereniging groei had plaats gevonden, zelfs in het presteren van ons vlaggenschip. Maar nee, ‘ach ja, zulke wedstrijden heb je nu eenmaal, heb je voor mij nog een kannetje”…

En dan nu gaan we aanstaande zondag op de fiets naar Wippolder. De ploeg van Ronald Hes heeft een omgekeerde ervaring tot nu toe in de 2e klasse C. Sterkhouders als doelman Jesper Stijnman en Sven Paternot zijn verdwenen naar het naburige TOGB, maar de rest voetbalt meer dan vrolijk verder. En zo zijn zij plotseling de belangrijkste kandidaat voor de 1e periodetitel. Feitelijk hebben ze alleen maar verloren van Hillegom. Daarnaast waren hun resultaten, met name tegen de mindere ploegen, op niveau. Vandaar dus! Op wie moeten we extra letten? Centrale verdediger Tristan Croes bewees zich in thuis- en uitwedstrijd dodelijk effectief vanuit spelhervattingen. In Daley Uithof, Colin Venema, Mike Mesker en spits Rob Notenboom zit meer dan voldoende scorend vermogen om je in elk geval van te voren op voor te bereiden. En wat voor ons supporters misschien nog wel het leukste is: we gaan weer op weg naar een echte vereniging. Bij Wippolder komen spelers uit de eigen gelederen, dan wel weer terug van even weggeweest, worden spelers niet gehaald (wel weggehaald), worden ze bij winst veelvuldig op de schouders geslagen door de blauw-witte supporters.

Tessa de Wekker, journalist bij het Leids Dagblad, concludeerde in de maandagmorgenkrant dat Foreholte op deze manier een moeizame periode tegemoet zou gaan. Feitelijk heeft de ploeg van Frank Bloemheuvel zondag maar één opdracht: het ongelijk van De Wekker aantonen!

Nou, daar gaan we zondag op weg naar de SV Wippolder. Wel op tijd vertrekken, want het is dit seizoen onze verste uitwedstrijd. Met een beetje wind mee op de terugweg kunnen we nog een laatste overwinningsbiertje mee drinken als we terug zijn op de Elsgeest.

Dit nieuwsbericht delen?