Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

Maar eerst…

Mocht je de fietstocht naar Laakkwartier-Den Haag toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is AKZO DECORATIVE PAINTINGS

De laatste uitwedstrijd voert ons opnieuw naar Den Haag. Het is een soort van herhaling van de rit van paaszaterdag naar TAC’90. Grotendeels dezelfde weg, alleen aan het eind moeten we linksaf buigen naar het veld aan de Jan van Beersstraat.

Daar wacht Laakkwartier op ons. En dat zal een behoorlijke kluif worden. Foreholte speelt nog mee voor een plek bij de eerste vijf in de eindrangschikking. Dan moet er zondag gewonnen worden! Maar de belangen voor Laakkwartier liggen nog even anders. De mannen van trainer Jan Linkerhof zijn naarstig op zoek naar wedstrijdpunten om bij de penibele plaatsen 12 en 13 weg te blijven. Niemand bij Laakkwartier zal zitten te wachten op dat toetje. Temeer omdat ze dat het vorig jaar al hebben meegemaakt. Die nacompetitie liep overigens voor de roodzwarte formatie goed af, maar als je het kunt voorkomen, dan heel graag. We mogen dus een uitermate ‘alerte’ tegenstander verwachten.

Gek genoeg ligt de tegenstander van zondag ons wel. Laakkwartier is een voetballende ploeg die vanuit techniek en snelheid tot resultaten probeert te komen. Oogstrelend zijn de dribbels van Mo Ouaraki. Verrassend zijn de snelle verdekte steekpasses, dwars door het hart van de defensie, welke Bilal Aydin en Oktay Colakoglu vrij zetten voor de keeper. Toch heeft Foreholte de afgelopen drie wedstrijden tegen Laakkwartier goede resultaten weten te halen. In de jaren daarvoor was Laakkwartier voor de Voorhouters een maatje te groot, maar in de afgelopen seizoenen zitten we dicht bij elkaar.

De kwetsbaarheid van Laakkwartier zit ‘m in de jeugdigheid van nogal wat spelers. Druistig, onbezonnen, enthousiast, natuurlijk het hoort er allemaal bij, maar het legt het vaak af tegen de ervaring. Hoe groot is de stap wel niet van Onder19 naar de seniorenselectie!? Dat snappen ze bij Laakkwartier natuurlijk ook wel en dus heeft men in dit seizoen ook meer ervaring richting het vlaggenschip proberen te loodsen. Inmiddels is Thierry Staallekker terug in het hart van de ploeg en vormen de gebroeders Veugelers samen met Michael Stam het hart van de defensie.

Traditioneel kijken we ook even naar de topscoorderslijst:

12

Bilal Aydin

 

3

Brahim Karoumi

 

1

Thierry Staalekker

8

Oktay Colakoglu

 

2

Vedat Kapikaran

 

1

Sergio Veugelers

5

Mo Ouaraki

 

2

Mitchel Stam

 

1

Rochanton Ferrero

3

Anouar Azarkan

 

2

Chris Offerman

     
 

Gek genoeg komen we in bovenstaande tabel tot veertig doelpunten, terwijl Laakkwartier er ‘maar’ negenendertig gemaakt heeft. Zondag maar eens vragen waar het verschil zit. Doelman Veugelers maakte zesenvijftig keer ‘de gang naar het net’.

Nou, kom op, voor de laatste keer dit seizoen, op de fiets naar het veld (en de kantine) aan de Jan van Beersstraat. Middenin Den Haag, samen met scheidsrechter Joop de Wit. Weer eens wat anders dan ons dorpse geneuzel. Niet te hopen dat die vervelende noordenwind er nog staat als we met de 3 punten terugfietsen naar Voorhout.

Dit nieuwsbericht delen?

Per categorie