Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar DOSR

Gepost op: donderdag 10 oktober 2019

‘Op de fiets’ naar DOSR (een voorbeschouwing)

(vroeger gingen we altijd op de fiets)
 

Maar eerst…

Mocht je de fietstocht naar Roelofarendsveen toch ‘iets te ver’ vinden…

Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

De sponsor van deze bus is…Plus van Dijk !


Ach ja, we spelen al jaren tegen elkaar. Zelfs toen we een keer niet samen in een competitie speelden, moesten we in de nacompetitie een tweeluik spelen. Wedstrijden tegen DOSR zijn over het algemeen spannend en als we in de Veen spelen ook nog lastig, want ja… natuurgras, we zijn het een beetje ontwend. Daardoor wordt er nog meer van de inzet gevraagd en als de mannen van DOSR ergens goed in zijn dan is het met volle inzet de wedstrijd ingaan.

In de competitie komt het meestal wel goed met de roodgele formatie. Ze halen voldoende punten om zich veilig te spelen. Sterker nog, het linkerrijtje was vorig seizoen met een 6e plaats het prima eindresultaat, waarbij er zelfs nog zes punten aan de Voorhouters toevielen die uiteindelijk net uit dat zelfde linkerrijtje duikelden.

DOSR is (gelukkig) ook zo’n ploeg waar door de jaren heen betrekkelijk weinig aan verandert. Nieuwe gezichten in het 1e elftal komen over het algemeen gewoon over vanuit de JO-19, dan wel dat de betreffende speler alsnog weet door te stoten vanuit DOSR 2 naar het Veense vlaggenschip. Derhalve kunnen we ze uittekenen en dat geldt ook voor de supporters, vrijwilligers en bestuursleden. Zondag staan of zitten we weer naast ze en door elkaar.

De start van DOSR was verre van optimaal. Thuis leden ze een gevoelige nederlaag in de openingswedstrijd tegen het sterke Wippolder. Het herstel kwam al snel bij titelkandidaat OLIVEO, maar dat moest wel met de mouwen opgestroopt en het mes tussen de tanden (figuurlijk dan). Er werd door een knalhard werkend DOSR een punt weggesleept uit Pijnacker. Vorige week konden ze het goede gevoel niet doorzetten tegen Altior, want de regen maakte het hoofdveld van DOSR onbespeelbaar. Ons eigen Foreholte heeft tot nu toe twee thuiswedstrijden winnend weten af te sluiten en staan nu voor de opgave om de start in de ommelanden van Voorhout een sterk vervolg te geven.

Nou, kom op, voor de eerste keer dit seizoen. De banden, voor de wedstrijd tegen ASC reeds opgepompt, zijn zeker nog op spanning. Als we die vergelijking mogen doortrekken naar ons vlaggenschip, dan zou het zomaar kunnen zijn dat we met de winstpunten mogen terugkeren naar ons dorpje.

Dit nieuwsbericht delen?