Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

‘Op de fiets’ naar ASC

Gepost op: woensdag 13 november 2019

‘Op de fiets’ naar ASC (een voorbeschouwing)

(vroeger gingen we altijd op de fiets)

De vorige voorbeschouwing, die van zeven weken geleden, er nog maar even bijgehaald. Vervolgens besloten met een blik naar buiten om deze nieuwe versie ‘lekker kort’ te houden, want ja, wellicht spelen we de volgende ASC – Foreholte, gezien de weersomstandigheden pas op 22 december. Hoewel, heeft ASC dan niet nog een wedstrijd die er ingehaald moet worden? Kortom, met een beetje aanhoudende natheid zitten we zo in ‘twintig-twintig’.

Inmiddels hebben we ook de seizoenstart achter ons liggen en hebben we wat meer zicht op het presteren in de 2e klasse door de formatie van trainer Mohamed Bougrine. Ging het in het eerste deeltje niet echt geweldig, vanaf wedstrijddag 5 werden er belangrijke punten gehaald tegen tegenstanders waarvan inderdaad de punten gehaald moeten worden. Kijk, dan kan je zoals vorige week best tegen een oorwassing (7 – 0) aanlopen op de Diepput tegen het ijzersterke HVV, de enige ploeg die nog geen verliespartij heeft genoteerd. De Oegstgeesters zijn mooi thuis gekomen in de 2e klasse en voorlopig hebben ze 7 punten uit 6 wedstrijden. De ploeg heeft een sterke as en moet het hebben van iedere wedstrijd meer dan alles geven. Dan zijn ze, zeker op het eigen natuurgrasveld, een bijzonder lastig te nemen horde.

Foreholte zal zondag moeten aantonen dat de ploeg, hoewel zwaar gehavend, het dieptepunt is doorgekomen. De tweede helft in Delft-Zuid gaf genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen de voetballende strijd aan te gaan met ASC. Vandaar ook dat we juist nu en in groten getale richting  sportpark Overveer kunnen wegpeddelen.

De vorige keer stelde de voorbeschouwing de fietsende reizigers gerust dat ze eventueel bij pech onderweg de fiets op slot tegen een boom konden plaatsen en dan rustig konden doorwandelen. Dan kan je nog steeds op tijd aankomen! De onvolprezen Arie Guijt kwam naar aanleiding daarvan met de suggestie, weliswaar donderdagavond laat, om wat kettingsloten op de kantinetafel te leggen, zodat die eventueel preventief konden worden meegenomen. Best een goed idee van Arie!

Dit nieuwsbericht delen?