Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

KDO komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 09 mei 2019

Voor de tweede keer in deze eeuw verschijnen de mannen uit De Kwakel op de Elsgeest in Voorhout. De vorige keer was het een beetje dubbele ervaring. Nee, met de club KDO en de ploeg was niks mis mee. Prima lichting in de Kwakel, goede spelers, leuke supporters, maar ja, met name in de tweede helft werd Foreholte toch een beetje van de eigen kunstgrasmat geveegd (1 – 3). Voor het eerst zagen we de kwaliteiten van linkervleugelaanvaller Jesse Stange, resulterend in een werkelijk prachtig derde doelpunt. Duidelijk was ook dat de vlakke kunstgrasmat uitstekend paste bij de in principe ‘voetballende’ ploeg van trainer Raymond de Jong.

KDO maakt een prima 2e seizoen in de 2e klasse door. Daar waar Foreholte het gehele seizoen in het linkerrijtje heeft gebivakkeerd, is KDO bezig met een eindsprint. De Kwakelaars zijn de Voorhouters inmiddels gepasseerd en streven naarstig naar een plek in ‘de nacompetitie naar boven’, dan wel door de 3e periodetitel, maar een afvallende periode via de 2e plaats in de eindrangschikking zullen ze ook prima vinden. Die opmars komt ook voort uit het feit dat de KDO-sterkhouders weer permanent deel uitmaken van de startende elf. We noemden al Jesse Stange, maar ook ‘de nummer tien’ Sven Vlasman en centrumspits Mathijs van Rijn stuwen de groep omhoog.

Traditioneel kijken we altijd even naar de doelpuntenmakers. Hier staan ze…

12

Jesse Stange

 

4

Jim Klijn

 

1

Joris Kortenhorst

7

Roy Verkaik

 

4

Thomas Stevens

 

1

Menno Lingeman

6

Bart Hoving

 

3

Bas Kok

 

1

Thijs Plasmeijer

5

Joeri Stange

 

3

Sven Vlasman

 

1

Mathijs van Rijn

           

1

Eig. Doelp. Laakkwa.

 

Keeper Tobias Ravelli is zevenendertig keer de bal uit het doel wezen halen. In de eerste wedstrijd was er sprake van een bijzonder spannende wedstrijd die beslist leek te gaan worden door een schitterend doelpunt van KDO-middenvelder Jim Klijn. In het laatste kwartier keerde de wedstrijd echter toch nog. In een emotioneel slot gaf KDO de zeker lijkende zege alsnog uit handen (3 – 4).

We zijn bijna vijf maanden verder en weer bij zinnen. Als ons eigen Foreholte in dit slot van de competitie nog iets wil betekenen, dan zal het moeten winnen. Al was het alleen maar om de onthutsende nederlaag van 6 – 1 tegen TAC’90 te doen vergeten en weg te spoelen. Het is een seizoen van herstel en opbouw geweest. We hebben zondag (en de twee zondagen volgend) de kans om er ook nog een mooi eind aan te breien. Maar dan zullen we er ook voor moeten gaan, want ook KDO zal voor de drie wedstrijdpunten naar De Elsgeest komen.

Kortom, het kan spannend worden a.s. zondag op De Elsgeest. Scheidsrechter Louis Wagner is opnieuw van de partij. Eerder dit seizoen floot hij onze wedstrijden Foreholte – ROAC en Altior – Foreholte. En dus kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – KDO, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor bij deze wedstrijd:

- AA Verhuizers

Nou, dan moet het goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?

Per categorie