Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

In memoriam Cees Colijn

Gepost op: dinsdag 05 februari 2019

In memoriam Cees Colijn

Nooit meer stilletjes aan ‘de maandagmorgentafel’

Op zondag 3 februari is Cees Colijn, ‘oer’-vrijwilliger van onze vereniging overleden. Cees is 72 jaar geworden. Hij is meer dan een halve eeuw betrokken geweest bij Foreholte. Dat komt, Cees woonde eerst ‘over de brug’ en dus in de nabijheid van het ‘nood’veld op de Rijnsburgerweg waar Foreholte in de eerste helft van de vijftiger jaren heeft moeten voetballen. Zo werden Cees en Foreholte als het ware ‘buren’.

In zijn werkzaam leven was Cees lange tijd onderhoudsmedewerker op de veiling Flora in Rijnsburg. Als ’t ergens op dat enorme complex niet werkte, dan zorgde Cees dat ie ’t weer ging doen. Kwam dat even goed uit! Bij Foreholte was er altijd wel iets te maken en samen met z’n maatje Jan Schrama was hij voortdurend in de weer om ‘iets’ te herstellen of soms hanteerbaarder te maken. Hij trad ook op in absolute noodsituaties: stoppen doorgeslagen omdat er zo nodig een straalkacheltje op de tribune moest worden aangezet. Gevolg, een op volle toeren draaiende kantine lag plat: “bel Cees!”

In het 75-jarig jubileumboek zie je Cees ook nog met de schoonmaak- en de veldenploeg op de foto staan. Nu noemen we dat ‘de maandagmorgengroep’, maar er is/was de hele week wel wat te doen op het sportpark en zo was hij ook altijd luisterend, beschouwend en gewaardeerd deelnemer aan de koffietafel in de kantine.

In 2010 werd Cees uitgeroepen als ‘vrijwilliger van het jaar’ binnen de gemeente Teylingen. Op initiatief van Foreholte en de OVV ontving hij in 2016 (op zijn 70e verjaardag) de gemeentelijke onderscheiding ‘de zilveren barensteel’ en onlangs is hij benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ van Foreholte.

De laatste maanden kwam Cees af en toe nog maar naar de koffietafel. Toen al misten we hem. De keren dat hij er was werd hij echt verwelkomd: “Ha Cees!” Dat allemaal is nu voorbij. We gaan het nog vaak over Cees hebben. En dan altijd met een glimlach.

Ons past een enorm ‘dank je wel’ naar deze ‘stille kracht’ van Foreholte en van Voorhout.
Wij wensen Ria, de kinderen en kleinkinderen sterkte toe in het gemis van Cees.

Aanstaande donderdag 7 februari gaan we afscheid nemen van Cees en dat doen we met een rood/wit/oranje tintje. Om 12.30 uur verwelkomen we Cees voor de laatste keer via het terrein van de Oranjevereniging op De Elsgeest en vormen we een erehaag op zijn sportpark, waarna we om 13.00 uur de afscheidsdienst volgen in de Bartholomeuskerk. Na afloop is iedereen welkom in de kantine van Foreholte.

Namens het Bestuur V.V. Foreholte

Rogier Hoeijmans
Voorzitter

Dit nieuwsbericht delen?